Bir zamanlar iktidarın müttefiki olanı Fehmi Koru AKP'nin iktidarda kalmasının tek yolunu açıkladı

Bir zamanlar iktidarın müttefiki olanı Fehmi Koru AKP'nin iktidarda kalmasının tek yolunu açıkladı
Gazeteci yazar Fehmi Koru, bugünkü yazısında AKP’nin, iktidarın kendi kendine zarar verdiğini kaleme aldı.

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü yazısında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Koru, AKP''nin yeni sistemin savurmasıyla, kendi tabanının çözülmesini başlatmış olduğunu belirtti.

Koru, AKP ile MHP’nin attığı her adımda yaptığı açıklama ve kararda kendilerine zarar verdiklerini yazdı. Koru, “Bir küçük grup dışında bütün millet de zarar görüyor, ancak en büyük zararı gören iktidar cephesi…” diye belirtti.

AKP KENDİ ELİYLE KENDİNE ZARAR VERİYOR 

İktidar cephesi daha önce her olayı kendi lehine çevirmeyi bildiğini aktaran Koru AKP’nin artık bunu başarmakta zorlandığını vurguladı. Koru, AKP’nin kendi eliyle kendine zarar verdiği gerçeğini, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) da içinden geçilen süreçle ilgili bir açıklamayla sürece dahil edildiğini görünce daha iyi fark ettiğini ifade etti. Koru, “En son kullanılması gereken savunma çizgisine çekilmiş oldu iktidar cephesi…” diye yazdı.

Koru, sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan değil, Merkez Bankası’nın aldığı kararla birlikte başgösteren ve sonuçta enflasyonu tahammül edilemez boyuta çıkaracağı anlaşılan TL’nin değer kaybetmesine, hükümetin bakanlarının ve AKP ve MHP''nin de sahip çıktığını belirtti.

Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomide olumlu sonuçları görülecek ‘yeni bir model’ deneniyor “ sözlerine değindi. Koru, “Oysa, ‘model’ diye adlandırılan beklentinin sonuçları, öyle altı aya kalmadan, daha ilk günden görülmeye başlandı. Hayat dünden daha pahalı hale geldi bugün. “ diye yazdı.

AKP TABANINDA ÇÖZÜLME BAŞLADI

“Bu gelişmeden en fazla kim ya da kimler etkileniyor?” diye soran Koru, AKP ile MHP’nin tabanını teşkil eden kitlelerin öncelikle olarak etkilendiğini vurguladı. Koru, iktidarın ‘model’ olduğunu açıkladığı ekonomik alandaki tasarruflarıyla kendisine zarar verdiğini yazdı.

Başka bir gelişme dış politika alanında yaşandığını vurgulayan Koru, "‘Kurtuluş savaşı’ retoriği belki işe yarayabilirdi, ancak ekonomiye can kazandırabilmek için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile aradaki buzları eritme çabasına girilmesi kafaları karıştırarak bunun önüne set çekti." diye vurguladı.

Koru, başkanlık sistemine ani geçişi sağlayan MHP''nin, AKP’yi böyle bir sürece sürüklediğini belirtti.  Koru, "Sistem değişikliği olmasa, ekonomide ve dış politikada sert dönüşlere başvurması gerekmeden her şeye rağmen iktidarını koruyabilecek olan AKP, yeni sistemin savurmasıyla, kendi tabanının çözülmesini başlatmış oldu." diye yazdı.

İlgili Haberler