Tolga Şardan: İçişleri Bakanlığı’nda sular durulmuyor

Tolga Şardan: İçişleri Bakanlığı’nda sular durulmuyor
T24 yazarı Tolga Şardan, FETÖ’nün İçişleri Bakanlığı bünyesindeki mülki idare amiri yapılanmasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

T24 yazarı Tolga Şardan, “İçişleri Bakanlığı’nda sular durulmuyor.” İfadeleriyle başladığı son yazısında önemli bir iddiayı köşesine taşıdı.

Şardan’a göre, bakanlık koltuğunda oturan Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü liderinin açık hedefi olması ve hakkında ağır iddialarda bulunmasının yarattığı siyasi fırtına bir yana, bakanlığın iç dinamiklerinde de hareketli günler yaşanıyor.

Şardan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen bilgiler çerçevesinde 53 mülki idare amirinin “FETÖ’yle bağlantıları olduğu” gerekçesiyle devletle ilişiklerinin kesildiğini öne sürdü.

Tolga Şardan’ın, “İçişleri Bakanlığı’nın 53 kaymakamı ihracı ve savcılıktan emniyete “ifade özgürlüğü” dersi” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Önceki hafta sonu yeni gelişme ve önemli bir gelişme daha yaşandı bakanlıkta.

Aldığım bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında FETÖ soruşturması başlatılan kaymakamlardan bir bölümü 27 Ağustos günü İçişleri Bakanlığı’nca ihraç edildi.

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen bilgiler çerçevesinde ilk aşamada 53 mülki idare amirinin “FETÖ’yle bağlantıları olduğu” gerekçesiyle devletle ilişiği kesildi.

Geçen eylülde başlayan süreç kapsamında kaymakamlara yönelik FETÖ soruşturmaları sırasında kamuoyuna yansıyan bilgilerin yarattığı gürültüden rahatsız olan bakanlık yönetimi, ihraç kararlarını sessiz sedasız uygulamaya koydu.

Resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bakanlık personel bilgi sisteminde yapılan kimlik kontrolleri sonrasında ihraçların gerçekleştiği anlaşıldı.

Daha önce Büyüteç’te aktarmıştım. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada 400’den fazla mülki idare amirinin adı araştırılıyor. Ayrıca 40’dan fazla Gülen Cemaati''nin “hususi”ler olarak adlandırdığı “mahrem imam”lar tespit edildi.

Peyderpey operasyonlar yapılıyor.

Sayılara bakıldığında, FETÖ’nün “adliye, Mülkiye, askeriye” hedefinde ne kadar etkin olduğu ve yoğun biçimde örgütlendiği daha net görülüyor.

Halen bu soruşturmalarda adı geçen mülki idare amirlerinin devlete alınırken kimlerin görevde olduğu, kimlerin referans olduğu, sınavların yapıldığı dönemlerde hangi üst düzey isimlerin İçişleri Bakanlığı’nda görevli oldukları isim isim ortada. Herkes, herkesi biliyor.

Bugün FETÖ’cü olduğu anlaşılan mülki idare amirlerinin, 15 Temmuz’dan sonra atamalarına imza konulmasının bir ya da birden fazla sorumlusu olması gerek artık.

Bu konuda son olarak ilave edeyim, bakanlık kaynakları önümüzdeki günlerde yeni ihraçlar olabileceğine dikkat çekiyor.”

İlgili Haberler