Cemal Kaşıkçı davası neden Suudi Arabistan'a devredildi? Derin konuların yazarı Tolga Şardan'dan bomba iddia

Cemal Kaşıkçı davası neden Suudi Arabistan'a devredildi? Derin konuların yazarı Tolga Şardan'dan bomba iddia
Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a 'uluslararası nezaket' gerekçesiyle devredildi. Dosyada, Kaşıkçı'nın '40 mg. doz' ile öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı''nın öldürülmesine ilişkin cinayet davasının, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki yakınlaşmayla eş zamanlı olarak Riyad''a devredilmesine ilişkin tartışma sürüyor. T24''ten Tolga Şardan, Riyad yönetiminin Ankara’ya gönderdiği yazıya ulaştı. Buna göre dosya Suudi Arabistan''a ''uluslararası nezaket'' gerekçesiyle devredildi. Dosyada, Kaşıkçı''nın ''40 mg. doz'' ile öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

Yazısında "Kaşıkçı’nın, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğü iddiasıyla başlatılan yargılamanın durdurulup, dosyanın devredilmesinde Suudi Arabistan makamları Türkiye’yi nasıl ikna etmişti?" diye soran Şardan, şu ifadeleri kullandı: Gelişmeyle ilgili siyasette yaşanan tartışmalar bir yana bu sorunun yanıtını bulmak amacıyla kısa bir araştırma yaptım. Araştırma sonucunda Riyad yönetiminin Ankara’ya gönderdiği yazıya ulaştım.

İlgili Haberler