Dertli esnaftan Meral Akşener'e: Başımıza çabuk gelmeniz lazım

Dertli esnaftan Meral Akşener'e: Başımıza çabuk gelmeniz lazım
İYİ Parti lideri Meral Akşener, vatandaşın derdini dinlemek üzere başladığı yurt gezilerine İstanbul Bayrampaşa’dan devam etti. Borçlarından dertlerinden yakınan bir esnafın Akşener’e “Başımıza çabuk gelmeniz lazım” sözleri dikkat çekti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Bayrampaşa’da esnafla bir araya geldi. Dükkan dükkan gezerek vatandaşın esnafın derdini dinleyen Meral Akşener’e bir esnafın çağrısı dikkat çekti.

Bayrampaşa’da bir elbise mağazasına giren Akşener, bir dokundu bin ah işitti.

Korona virüs salgını dolayısıyla getirilen yasakların kendilerini perişan ettiğini belirten esnaf; dükkan kirası, ev kirası, stopaj ve vergilerini tam ödemek zorunda olduklarını, kapanmalar nedeniyle büyük gelir kaybı yaşadıklarını anlattı.

Kredi kartının borçları nedeniyle bloke olduğunu belirten kadın esnaf, marketlerde yoğunluk yaşanırken küçük işletmelerin kapatılmasının anlamsız olduğunu savunurken zor zamanlar geçirdiklerinin altını çizdi.

"BAŞIMIZA ÇABUK GELMENİZ LAZIM"

Bu esnada kadın esnafın eşi Meral Akşener’e bir çağrıda bulundu. Eşinin anlattıklarını destekleyen esnaf "Sıkıntı üzerine sıkıntı ablacım. Başımıza çabuk gelmeniz lazım" ifadelerini kullandı. Akşener, esnafın bu çıkışına teşekkür ederek karşılık verdi.

Öte yandan başka bir esnaf da iktidarın bir senelik vergi borçlarını affetmesi gerektiğini talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen esnaf. "Gereksiz yere hükümetin parası savrulmasın. Biz para pul istemiyoruz. Eşit bir şekilde dağıtsın. Bir senelik vergi borçlarımız ödensin. Gerek stopaj olur." ifadelerini kullandı.