Destici: İmam Hatiplerin önünü açmak için 'evet' dedik

Destici: İmam Hatiplerin önünü açmak için 'evet' dedik
Referandumla ilgili konuşan BBP lideri Destici, "16 Nisan'daki referandum İmam Hatiplerin gelişimini destekliyordu. Biz de bunu desteklediğimiz için 'evet' dedik" ifadelerini kullandı.

Önder İmam Hatipliler Derneği'nin Cağaloğlu'ndaki Milli Talebe Türk Birliği'nin (MTTB) genel merkezinde gerçekleştirilen 55. genel kurulunda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

"16 Nisan'da bir sistem değişikliğine gidildi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de kapatılan imam hatiplerin tekrar açılmasının Demokrat Parti'nin 1950 iktidarıyla merhum Adana Menderes döneminde gerçekleştiğini hatırlattı. 

Bir dönem 7 olan imam hatip okulu sayısının bugün binleri aştığını anlatan Destici, "2011'den bugüne geldiğimizde gerçekten imam hatiplerde muazzam bir gelişme, sayıca muazzam bir artış olması hepimizi sevindiriyor. 'Başarı da peşinden gelecektir' diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Gelinen noktayı önemsediklerinin altını çizen Destici, şunları kaydetti:

İMAM HATİPLERİ KAPATAN ZİHNİYETE KARŞI 'EVET' DEDİK

"Bu noktaya gelinmesinde hizmeti olana teşekkür etmemek mümkün değil. Bu süreçleri değerlendirdiğimizde sistem değişikliğinin ne kadar önemli olduğunu idrak etmez zorundayız. Bazıları diyordu ya rejim değişiyor, eğer sizin rejimden kastınız Cumhuriyetse hayır Cumhuriyet değişmiyor, tam tersine yeni sitemde iktidar yetkiyi tam da cumhurdan alıyor, tam da Cumhuriyet geliyor ama sizin rejimden kastınız 28 Şubat zihniyetiyse, başörtüsü yasaklarını uygulayan zihniyetse, imam hatiplerin önünü kapatan zihniyetse evet bu değişiyor, ben de bunu destekliyorum."

İlgili Haberler