Destici: OHAL 3 ay daha uzatılmamalı

Destici: OHAL 3 ay daha uzatılmamalı
BBP lideri Destici, OHAL’in normal olduğunu, ancak toplumun somut sonuçlar görmek istediğini belirterek, uzatılmaması gerektiğini savundu.

Terörle mücadelenin ülkenin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Destici, parti olarak, TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde IŞİD ve PYD’ye karşı yürüttüğü bütün operasyonları sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Destici, bu operasyonların kesin sonuç alınıncaya kadar sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, burada özellikle PKK’nın uzantısı olan PYD’nin, Fırat’ın batısında ve doğusundaki varlığına müsaade edilemeyeceğini anlattı. Sınır güvenliliğinin tam olarak sağlanması için PKK ve PYD’nin tam olarak bitirilmesi gerektiğini belirten Destici, şöyle dedi: “Amerika PYD ve YPG’den vazgeçmiyor ve Rakka ve Musul’a karşı PYD,Irak ve Barzani gruplarıyla birlikte bir operasyon yapmayı planlıyor. Türkiye’nin asla YPG’nin ve PYD’nin yani PKK’nın içinde yer aldığı operasyonlarda ortak hareket etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Zaten bu konuda da Cumhurbaşkanı Amerika’da asla böyle bir şey olmayacağını ifade ettiler, bu da doğru bir karardır.”

Önlem alınmazsa toplum içinde çatışma olabilir

Destici, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra alınan OHAL kararını doğru olduğunu, o süreçte mağdur olduğunu beyan edenlere bu süreçte doğru ile yanlışın zamanla ortaya çıkacağı tavsiyesinde bulunduklarını aktardı. Bugün bu tür şikayetlerin azalma yerine daha da arttığını ileri süren Destici, şöyle konuştu: “Eğer bu şikayetler dikkate alınmaz, mağduriyetler giderilmez ve bu mağduriyetler giderek artarsa biz korkarız ki bu toplumumuz içindeki toplumsal ayrışma ve çatışma da olabilir. Hükümetin bu konuda kriz masası kurması, bu konuda şikayetleri Başbakanlık bünyesinde kabul etmesi, Meclis’te bulunan 3 siyasi partinin bu konuda ortak çalışma grupları oluşturması, yeni Anayasa ile ilgili bir uzlaşma komisyonu kurulması olumlu adımlardır.”