Destici'den adaylık açıklaması

Destici'den adaylık açıklaması
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tutuklu kişi Cumhurbaşkanı adayı olmamalı" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Mustafa Destici, Cuma namazını memleketi Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde kıldı.

Daha sonra burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Terör tutukluları Cumhurbaşkanı adayı olamamalı" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Mustafa Destici şöyle konuştu:

"Özellikle terör suçundan tutuklanmış olanların, cumhurbaşkanı adayı gibi en yüksek makama aday olmaları toplumun nezdinde kabul görmüyor ve toplum vicdanını yaralıyor. Tabii sadece toplum vicdanını yaralamakla kalmıyor, ondan sonraki süreçte de, bazı siyasetçilerimiz yani terör suçlusu birine sanki suçlu değilmiş gibi bir muamele yapıyor ve sanki cumhurbaşkanı adayı olmakla ya da milletvekili adayı olmakla birlikte bütün suçlarından arındırılması gerektiğini, serbest bırakılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Hatta bununla da yetinmiyorlar, bizzat hapishaneye giderek ziyaret ediyorlar. Bunlar kabul edilebilir bir şey değildir.  Bunları doğru bulmuyorum ve ben de şahsen terör tutuklularının cumhurbaşkanı adayı gibi en yüksek makama aday olmalarını doğru bulmuyorum, bunun toplumumuzun, milletimizin vicdanını yaraladığını çok açık ve net. İşte buradaki insanlara da sorsanız bunların hiçbirisi bunları kabul etmiyorlar ve doğru bulmuyorlar. Sanki başka kimse yokmuş gibi özellikle terör örgütü inadına onu aday gösteriyor. "

İlgili Haberler