Dev derbi için nefesler tutuldu

Dev derbi için nefesler tutuldu
Türkiye’nin merakla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için geri sayım başladı. Muriqi ve Falcao’nun performansının merakla beklendiği mücadele saat 20.00’da başlayacak.

Sadece Türkiye’de değil, dünyada da futbolun en önemli karşılaşmalarından biri kabul edilen ‘Kıtalararası Derbi’de Galatasaray ve Fenerbahçe bir kez daha karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak dev mücadele saat 20.00’da başlayacak.

İki takım arasında geçen sezon oynanan iki karşılaşma da berabere sona erdi. Galatasaray hem Türk Telekom, hem de Ülker Stadyumu’ndaki karşılaşmalarda öne geçmeyi başarmış ancak Fenerbahçe iki maçta da eşitliği yakalamıştı. Son 10 ‘Kıtalararası Derbi’nin 6’sı beraberlikle tamamlandı.

DERBİLERDE FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

İki taraf arasında şu ana kadar oynanan 389 karşılaşmada Sarı-Lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. 389 karşılaşmanın 146’sını Fenerbahçe kazanırken, 123’ü Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. İki takım arasındaki 12 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe bu karşılaşmalarda 535 gol atarken, Galatasaray 485’te kaldı.

İki takım arasında geride kalan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti, İstanbul Ligi'nde 12 Şubat 1911'de yapılan maçta 7-0'lık sonuçla Galatasaray aldı.

Fenerbahçe ise rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-2003 sezonunun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta elde etti. 6 Kasım 2002'deki müsabakayı 6-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında iki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.

DERBİLERİN EN GOLCÜSÜ RIZA ZEKİ SPOREL

Büyük rekabetin tarihinin en golcüsü futbolcu forma giydiği 42 derbide 27 gol atan Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel oldu. Hem çubuklu, hem de parçalı ile derbiye çıkan Tanju Çolak ise 22 gol buldu. Çolak bu gollerin 14’ünü Galatasaray, 8’ini ise Fenerbahçe formasıyla buldu.

Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman 8 golle takımlarının en golcü isimleri oldu.

TÜRK TELEKOM STADI'NDAKİ 11. DERBİ

Bu akşam oynanacak karşılaşma iki ekibi Türk Telekom Stadı’nda 11. kez karşı karşıya getirecek. TT Stadı’nda oynanan 10 karşılaşmanın 4’ünü Galatasaray, 3’ünü ise Fenerbahçe kazandı. Geriye kalan 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. TT Stadı’nda oynanan ilk derbiyi Fenerbahçe Alex de Souza ve Semih Şentürk’ün golleriyle kazandı. Galatasaray’ın tek golünü Kazım Kazım kaydetmişti.

20.00'da başlayacak karşılaşmada 22 oyuncu ilk kez bir Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde forma giyecek. Radamel Falcao, Ryan Babel, Steven N’Zonzi, Florin Andone, Emre Mor, Mario Lemina, Jean Michael Seri, Okan Kocuk, Taylan Antalyalı, Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Jimmy Durmaz ve geçtiğimiz sezon da takımda olan Luyindama ve Marcao derbiye parçalı forma ile ilk kez çıkacak. Fenerbahçe cephesinde ise Zanka, Adil Rami, Altay Bayındır, Luiz Gustavo, Deniz Türüç, Tolga Ciğerci, Max Kruse ve Vedat Muriqi ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.