Dev FETÖ Operasyonu!

Dev FETÖ Operasyonu!
FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 219 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Sanayi şirketlerindeki örgüt üyelerine yönelik soruşturmada 24'ü ASELSAN, 1'i ise HAVELSAN'da olmak üzere 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen  4'ü albay, 5'i yarbay, 10'u binbaşı, 14 yüzbaşı, 51'i üsteğmen,1'i teğmen, 115'i astsubay, 19'u uzman çavuş toplam 219 şüphelinin yakalanması için için saat 01.00 sıralarında operasyon yapıldı. Şüphelilerin 89'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 31'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 85'inin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 11'nin Jandarma Genel Komutanlığı ve 3'ünün Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yaptığı belirtildi.

Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

SAVUNMA SANAYİ’YE OPERASYON

Ayrıca FETÖ/PDY soruşturmasında 24’ü Aselsan, biri Havelsan aktif çalışanı ile Aselsan, Havelsan, Tusaş, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK ile farklı kamu kurumlarından ihraç edilen/ilişiği kesilen 17 şahıs ve özel sektörde çalıştığı ve FETÖ Terör  Örgütü adına  Mühendislerle irtibat kurduğu  tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 48 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verildi.