Dev gemi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Dev gemi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti
Dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Dev geminin geçişi nedeni ile Çanakkale Boğazı, güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın derin sulardaki kısmını döşeme görevini üstlenen Pioneering Spirit gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. 

Marmara Denizi yönünden sabah saat 08.15'te boğaza giriş yapan, 382 metre boya, 125 metre genişliğe sahip, 403 bin 342 groston ağırlığındaki Malta bayraklı "Pioneering Spirit" 10.40'ta Çanakkale önlerine ulaştı.

İspanya'nın Algeciras Limanı'na doğru seyreden dev gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4", "Kurtarma-9" ve "Kurtarma-10" römorkörleriyle "KEGM-9" isimli hızlı tahlisiye botu eşlik etti. Gemide güvenli geçişin tamamlanması için de 5 kılavuz kaptan görev yaptı.

Çanakkale Boğazı, güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Geminin Ege Denizi'ne ulaşmasının ardından trafiğe yeniden açılacak boğaz, yaklaşık 7 saat kapalı kalacak.

Geminin Türkiye'deki acente faaliyetlerini gerçekleştiren Polimar Shipping yetkilileri, Pioneering Spirit'in, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan "TürkAkımı" projesi kapsamında, Rusya'dan başlayan ve Karadeniz'in altından geçerek Türkiye'ye ulaşacak doğal gaz boru hattı çalışmalarında görev yaptığını belirtti.

Yetkililer, bölgedeki çalışmaların sorunsuz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.