Dev Holding inşaat sektörüne geri dönüyor

Dev Holding inşaat sektörüne geri dönüyor
Doğuş Grup, edinilen bilgiye göre, inşaat sektöründen çıkmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Bu durumun yanı sıra Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk’in, inşaat işinde yurtdışında büyüme planları yaptığı da kaydedildi.

Rahmetli Ayhan Şahenk’in kurduğu şirket holdingin uzun süre amiral gemisi konumundaydı. Türkiye’nin en köklü inşaat firmaları listesi yapılsa Doğuş İnşaat ilk sıralarda yer alır. Geçmişi 1951’e dayanan Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. bugünkü Doğuş Holding’in de temellerini oluşturuyor.

Metro inşaatlarında aktif rol alan firma son olarak İstanbul Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro inşaatının gerçekleştirdi. Geçen yıllarda grubun inşaattan çıkacağı konuşuluyordu. Hatta bu söylentileri haklı çıkaracak adımlar da atılması dikkat çekmişti.

Doğuş Grup inşaatın en önemli birimi olan Teklif Servisi’ni kapatmıştı. Edinilen bilgiye göre, Doğuş Grubu inşaat işlerinden çıkmaktan vazgeçmiş.

Özellikle yurtdışı müteahhitlik tarafında yeni ihaleler almaya başlayarak borçlarını yeniden yapılandıran Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, inşaat işinde yurtdışında büyüme planları yapıyormuş…

DOĞUŞ GRUP HAKKINDA

Firma, kurulduğu yıldan bu yana 28.2 milyar dolar değerinde 250’den fazla altyapı ve üst yapı projesi tamamlamış. 2003’ten beri ENR''nin dünyanın en büyük 250 inşaat şirketini derecelendirdiği listede yer alan bir şirketten söz ediyoruz.

Rahmetli Ayhan Şahenk’in kurduğu şirket holdingin uzun süre amiral gemisi konumundaydı. Doğuş İnşaat bugüne kadar bin 515 km yol, 43 km köprü ve viyadük, 340 km metro ve tünel, toplamda 3 bin 350 MW elektrik üreten 21 baraj ve hidroelektrik santralı gibi altyapı projeleri dışında, metro projeleri kapsamındaki istasyonlar da dahil toplam 3.45 milyon metrekarelik bir inşa hacmine sahip alışveriş ve eğlence merkezi, ofis, yaşam ve endüstriyel alan projeleri inşa etti.

Kaynak: Para Dergisi

İlgili Haberler