Dev karşılaşmada kazanan Barcelona

Dev karşılaşmada kazanan Barcelona
Barcelona La Liga'nın 26. haftasında ezeli rakibi Real Madrid'i deplasmanda Rakitic'in attığı gol ile 1-0 mağlup etti.

La Liga'nın 26. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Real Madrid ile Barcelona, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Katalan ekibi, Rakitic'in tek golüyle ezeli rakibini 1-0 mağlup etti.

Real Madrid Teknik Direktörü Santiago Solari; Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Reguilon, Kroos, Modric, Casemiro, Vinicius, Bale, Benzema ilk 11'ini sahaya sürdü.

Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde ise Ter Stegen, Pique, Lenget, Jordi Alba, Roberto, Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Dembele, Suarez 11'ine şans verdi.

İki takım da mücadeleye karşılıklı ataklarla başladı. Maçtaki ilk tehlikeyi yaratan taraf Barcelona oldu. 19. dakikada Suarez'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, aşırtma vuruşunda isabeti sağlayamadı.

23. dakikada Barcelona'nın tecrübeli savunmacısı Pique, mutlak bir gole engel oldu. Vinicius'un taşıdığı topla penaltı noktası üzerinde buluşan Modric, çok sert vurdu ancak kale önünde Pique yatarak müdahale etti.

Karşılaşmanın 26. dakikasında sahneye Ivan Rakitic çıktı. Sergi Roberto'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Rakitic, aşırtma bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Barcelona'yı El Clasico'da 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf Real Madrid oldu. Vinicius, 56. dakikada ceza sahasında yaptığı vuruşta Ter Stegen'e takıldı.

70. dakikada Messi'nin pasında topla buluşan Dembele, şık bir plaseyle Courtouis'yı avlamak istedi ancak top direği yaladı ve dışarı çıktı.

Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Barcelona, Real Madrid'i Santiago Bernabeu'da 1-0 mağlup etti.