Dev marka Penguen Gıda’nın patronu hisseleri önce kendi almış. Yatırımcılar borsada büyük şoka uğradı

Dev marka Penguen Gıda’nın patronu hisseleri önce kendi almış. Yatırımcılar borsada büyük şoka uğradı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden olan Penguen Gıda’nın hakim ortaklarına içsel bilgiden dolayı idari pazara cezası verilmesine kadar verdi.

Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden olan Penguen Gıda işlemlerinden dolayı Sermaye Piyasası Kurulu SPK, hakim ortaklara içerden bilgi ticareti cezası verdi.

Ceza kararıyla ilgili SPK bülteninde yer alan açıklamaya göre, içsel bilgi veya sürekli bilgilerin kesinleşmesinden kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde yapılan işlemler nedeniyle Turhan Gençoğlu, Orhan Ümit Gençoğlu ve Gençoğlu Holding''e 1 milyon 175 bin 29''ar lira olmak üzere toplamda 3 milyon 525 bin 87 lira idari para cezası kesildi.

SPK’nın söz konusu cezayı 22 nisan 2020 tarihindeki işlemlerden dolayı verdiği de açıklandı.

İÇSEL BİLGİ

SPK’nın Penguen Gıda sahiplerine verdiği ceza tüm dünya borsalarında insider trading olarak biliniyor. Yani içerden bilgi ticareti. Söz konusu suç, şirket içindeki olumlu veya olumsuz gelişmeleri öğrenip bunu halka açıklamadan şirket yönetici ve ortaklarından önce satması anlamına geliyor.

Bu suç dünya sermaye piyasalarında büyük suç olarak kabul ediliyor. Türkiye’de ise sınırlı bir para cezası var.

***

PENGUEN GIDA''DAN AÇIKLAMA

Bu haberdeki fotoğraf fabrikamıza ait olmadığı gibi, ortaklarımızın hisse aldığı ifadesi de yanlış olup, idari para cezası da iddia edildiği gibi “içsel bilgi ticareti” değil, şekil itibariyle kabahat kapsamındadır.

Konuyla ilgili Sn. ortaklarımız tarafından yapılmak zoruna kalınan “Kamuoyu Açıklaması” linkini bilginiz için paylaşmaktayım.

https://www.penguenyatirimciiliskileri.com/Basin_Odasi/Basin_Bulten/103

Önemli Not : Şirket olarak konu kapsamında yer almadığımız için şirket olarak ta düzeltme talep edemiyor olduğumun hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,
Aykan Sözüçetin
Genel Müdür

İlgili Haberler