Dev mirasın yönetilmesinde temsilci istediler. Alelacele mahkemeye başvurdular. Ne mirasmış

Dev mirasın yönetilmesinde temsilci istediler. Alelacele mahkemeye başvurdular. Ne mirasmış
Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek varisi Kerope Çilingir’in vefatının ardından kızları Dora Çilingir ve İlda Çilingir, babalarına ait olduğu iddia edilen malların resmi olarak mahkeme tarafından ya da mahkemenin tayin edeceği bir temsilcinin atanması için dava açtı.

Tolga ATAR/ YENİÇAĞ-ÖZEL HABER

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek varisi Kerope Çilingir’in 5 Ağustos’ta vefatının ardından ikinci eşi Neslihan Çilingir, dev mirasla ilgili terekenin ve mirasçıların tespiti ile malların paylaştırılması için dava açtı. Kerope Çilingir’in kızları Dora Çilingir ve İlda Çilingir ise, babalarına ait olduğu iddia edilen malların resmi olarak mahkeme tarafından ya da mahkemenin tayin edeceği bir temsilci tarafından yönetilmesi için mahkemeye talepte bulundu. 

36 KİŞİ MAHKEMELİK OLMUŞTU

Kerope Çilingir, son iki yıldır hem Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın mirasına ortak olmak
isteyen Muşlu Bekiran aşiretine mensup 36 kişiyle, hem de kendi ailesiyle mahkemelik olmuştu. 36 kişi, Kerope Çilingir’in Matild Manukyan’ın oğlu  olmadığını iddia ederek tereke davası açmıştı. Ara kararını açıklayan mahkeme, gelen nüfus kayıtlarındaki bilgilere göre Manukyan’ın tüm mal varlıklarına tedbir
koymuştu. Manukyan’ın mirasçıları olduğunu iddia eden 36 kişi ayrıca nüfus kayıtlarındaki belgelerin sahte olduklarını iddia ederek ayrı bir dava açmıştı.

EVLİLİĞİN İPTALİ DAVASI

Tereke davası devam ederken Kerope Çilingir’in kızı Dora Çilingir, babasının bir süre ortadan kaybolduğunu ve bir otel odasında yarı ölü halde bulunduğunu iddia etmiş ve vesayet altına alınması için dava açmıştı. Dora Çilingir ayrıca babasının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve Haziran 2019 tarihinde Neslihan Çilingir ile evlendiğini öne sürerek evliliğin iptali için dava açmıştı.

Dora Çilingir, üvey annesi Neslihan Çilingir’in babasına şiddet uygulaması ihtimaline karşı mahkemeden ayrıca 3 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Karara itiraz eden Neslihan Çilingir ise, Kerope Çilingir ile 10 yıldır beraber olduklarını ve evlilikleri boyunca eşine hiçbir fiziksel ve sözlü şiddetinin
olmadığını belirtmişti. Mahkeme, Neslihan Çilingir’in itirazını reddetmişti.

Nüfus kayıtlarına göre 1940 doğumlu olan Kerope Çilingir’in babası Aram Çilingir ve annesi Matild
Manukyan. Annesi Matild Manukyan’dan kalan taksi işletmesi sağlayan Rant A Car şirketi olan Kerope Çilingir, ilk evliliğini Sevil Çilingir ile yaptı. Bu evliliğinden Dora Çilingir, Linda Çilingir ve Mayk Çilingir dünyaya geldi. Kerope Çilingir’in Nektar hanımdan da İlda Çilingir adında bir kız çocuğu oldu.

Kerope Çilingir’in çocukları Linda Çilingir ve Mayk Çilingir bir süre sonra yaşamını yitirdi. Kerope Çilingir ikinci evliliğini ise 2019 yılında Neslihan Çilingir ile yaptı. Uzun süredir kısmi felç, yüksek tansiyon, şeker ve bunama hastalıkları nedeniyle Amerikan  Hastanesi’nde tedavi gören Kerope Çilingir, 5 Ağustos 2020 tarihinde hayatını kaybetti.

İKİ AYRI DAVA AÇTI

Kerope Çilingir’in ölümünün ardından mirasçıları da davalar açmaya başladı. İlk davayı Kerope Çilingir’in vefatından 6 gün sonra ikinci eşi Neslihan Çilingir açtı.

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açtığı tereke davasının dilekçesinde vefat eden Kerope Çilingir’in resmi nikahlı eşi olduğunu belirten Neslihan Çilingir, mirasçıların tespit edilmesini ve malların paylaştırılmasını talep etti.

TEMSİLCİ YÖNETSİN

İkinci davayı Kerope Çilingir’in ölümünden 8 gün sonra 13 Ağustos’ta kızları Dora Çilingir ile İlda Çilingir ve torunu Edvin Çilingir açtı. Dora ve İlda Çilingir, babalarının mallarının mahkemece ya da mahkemenin tayin ettiği temsilci tarafından yönetilmesini talep etti. Davalar sonuçlanınca Kerope Çilingir’in mal varlığı
mirasçılar arasında pay edilecek. 

 

İlgili Haberler