Dev mücadeleyi Liverpool kazandı

Dev mücadeleyi Liverpool kazandı
İngiltere Premier Lig’de şampiyonluğun iki favorisi Liverpool ve Manchester City, Anfield'da karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Liverpool, Manchester City ile araındaki farkı 9 puana çıkardı ve şampiyonluk yarışında büyük avantaj yakaladı.

Premier Lig’in 12. Haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Şampiyonluğun iki favorisini karşı karşıya getiren maçta, Liverpool kendi evinde Manchester City’yi Fabinho, Salah ve Mane’nin golleriyle 3-1 mağlup etti. Manchester City’nin tek golü ise Bernardo Silva’dan geldi. Öte yandan Manchester City iki pozisyonda penaltı beklese de karşılaşmanın hakemi oyunu devam ettirdi.

Bu galibiyetin ardından Liverpool ligdeki üst üste üçüncü galibiyetini alırken, Manchester City ise bu sezon ligdeki üçüncü yenilgisini aldı.

Öte yandan Manchester City'nin Anfield'daki galibiyet hasreti de 17 maça çıkmış oldu.

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada Manchester City, 5. dakikada Trent Alexander-Arnold'un ceza alanı içinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı bekledi ancak oyun devam etti. Pozisyonun devamında 6. dakikada Manchester City savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Fabinho, ceza sahası dışından yaptığı harika vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

13. dakikada ise sahneye Mohamed Salah çıktı. Alexander-Arnold'un sol kanada doğru gönderdiği uzun topu önüne alan Andrew Robertson'ın ortasında arka direkte kafa vuruşunu yapan Salah farkı ikiye çıkardı ve maçın ilk yarısı Liverpool'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi ekip 51. dakikada farkı üçe çıkardı. Sağ kanattan son çizgiye inen Jordan Henderson'ın arka direğe doğru yaptığı ortada müsait durumda kafa vuruşunu yapan Sadio Mane fileleri havalandırdı: 3-0.

Manchester City, 78. dakikada Bernardo Silva'nın ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı şık vuruşla farkı ikiye indirdi: 3-1.

Maçın geri kalan bölümlerinde Manchester City oyunu tamamen rakip yarı alana yıkarken, 82. dakikada tartışmalı bir pozisyon daha yaşandı. Sol kanattan gelişen atakta Raheem Sterling'in sol çaprazdan yaptığı vuruşta Manchester Cityli oyuncular bir kez daha topun Trent Alexandre-Arnold'un eline çarptığı gerekçesiyle penaltı bekledi ancak maçın hakemi oyunu devam ettirdi.

Mücadelenin geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve Liverpool 3-1'lik galibiyetle üç puanın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından Liverpool 34 puana yükselirken, Manchester City ise 25 puanda kaldı ve haftayı dördüncü sırada tamamladı.