Ali Babacan canlı yayında ilk kez açıkladı! Erdoğan'a hangi mahrem bilgileri vermedi

Ali Babacan canlı yayında ilk kez açıkladı! Erdoğan'a hangi mahrem bilgileri vermedi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile bakanlık yaptığı dönemde yaşadığı ilginç bir anısını paylaştı.

TV5 Kulis Ankara programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz’ın “En büyük anlaşmazlığı nerede yaşadınız?” sorusunun üzerine merkez bankası tartışmalarının büyüdüğü süreci anlatan Babacan; Bu arkadaşlar olduğunda biz size bilgi veremeyiz sonuçta devletin mahremini anlatacağız, buradaki arkadaşların yanında ben bu bilgiyi size veremem” dediğini ifade etti.

“Koalisyonun Türkiye’yi normalleştireceğini düşünüyordum”
Babacan ayrıca, Gazeteci Sedat Bozkurt’un Abdullah Gül için yaşanan “çatı aday” olması ile ilgili olarak yönelttiği; Abdullah Gül eğer çatı aday olsaydı kaybetse başka bir Türkiye kazansa başka bir Türkiye konuşurduk buna katılıyor musunuz? Sorusuna; O dönemde çatı adaya ben destek verdim, o şekilde Türkiye’nin daha hızlı normalleşeceğine inanıyordum. Türkiye’nin daha istişare ve ortak akılla yönetilebilecek bir sürece gireceğine inanıyordum, diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler