Ali Babacan'dan flaş açıklama: Onlara bakınca Erdoğan'ın gözünde dolar işareti oluşuyor

Ali Babacan'dan flaş açıklama: Onlara bakınca Erdoğan'ın gözünde dolar işareti oluşuyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çanakkale’de yaptığı açıklamasında "Katarla, Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkiler hep ‘Dolar’. Herhalde bu ülkelere bakınca Sayın Erdoğan’ın gözlerinde dolar işareti oluşuyor." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çanakkale’de partisinin Yenice ilçe kongresinde konuştu. Babacan yaptığı konuşmasında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin (AİHM) kararını tanımayan açıklamalarına yer verdi.

"ERDOĞAN''IN GÖZÜNDE DOLAR İŞARETİ OLUŞUYOR"

Babacan, Erdoğan''ın Katar ve BAE''yle olan görüşmelerini şöyle değerlendirdi:

"Katarla, Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkiler hep ‘Dolar’. Herhalde bu ülkelere bakınca Sayın Erdoğan’ın gözlerinde dolar işareti oluşuyor. Gözü başka bir şey görmüyor. Varsa yoksa para. Bu ülkenin onuru, haysiyeti var. Her şey para değil. Buralardan gelecek paralarla bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti sağdan soldan para dilenir duruma düştü."

“DÜN 15 TEMMUZ FAİLİ DEDİKLERİNE BUGÜN DEVLET TÖRENİ YAPIYORLAR”

"Sen tüm dünyaya meydan okuyacaksan, öncelikle ekonomin güçlü olacak" diyen Babacan, "Gidip başka ülkelerin önünde boynunu eğerek, para isteyerek bu dünyada itibar sahibi olamazsın. Dün 15 Temmuz’un faili dediklerine bugün devlet töreni yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Babacan daha sonra, Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilgili eski ve yeni ifadelerini izletti ve şöyle konuştu:

“SAYIN ERDOĞAN TAM BİR U DÖNÜŞÜ YAPTI”

"Bu ülkeyi açık açık 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü desteklemekle suçluyorlar. Öyle affedilecek gibi bir şey değil. Bu suçlamayı tam beş yıl boyunca sürdürüyorlar. Ancak, daha sonra bir de baktık, Sayın Erdoğan tam bir U dönüşü yaptı. En önemli özellikleri U dönüşü, zikzak yapmak, yalpalamak. Ne diyor? ‘Çatlasanız da patlasanız da’ diyor. İlişkiyi bozan, onları itham eden sizsiniz. Kim çatlıyor? Bugünkü Erdoğan, ‘Altı ay önceki Erdoğan çatlasa da patlasa da ben bu işi düzelteceğim’ mi demek istiyor?"

"TÜRKİYE''Yİ KÜÇÜK DÜŞERECEK İHLAL SÜRECİ BAŞLATILDI"

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi''nin Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatması ve Erdoğan''ın AİHM kararını tanımayan çıkışlarını da değerlendiren Babacan, "Türkiye, imzacılarından olduğu sözleşmeye Sayın Erdoğan’ın keyfi yüzünden uymuyor" dedi.

Babacan, şöyle konuştu:

"Avrupa Konseyi’nin öncülüğünde hazırlanan AİHS’de imzamız var. Bunu, Türkiye ilk imzacılarından olduğu sözleşmeye 71 sene sonra uymadığı için gündeme getiriyoruz. Niye uymuyor? Sadece Sayın Erdoğan’ın keyfi yüzünden. Kendi vatandaşımızın haklarını ihlal ettiğimiz yetmiyormuş gibi, bir de bu ihlal tespit edildiğinde, bağlı olan sözleşmeye uymamaya inat eden bir yönetim zihniyeti var. Sırf sizin hukuk tanımazlığınız yüzünden, sırf sizin yasaları vatandaşlarınıza baskı aracına çevirmeniz yüzünden, uluslararası toplum önünde Türkiye’yi küçük düşürecek bir ihlal süreci başlatıldı.”

 

İlgili Haberler