Salonda alkış koptu! KPSS 59.’su öğretmenin yürek burkan isyanı

Salonda alkış koptu! KPSS 59.’su öğretmenin yürek burkan isyanı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sultanbeyli İlçe Başkanlığı açılış töreninde KPSS'de 59'ncu olan ve atanamayan bir bilgisayar öğretmenini kürsüye çıkardı.

DEVA Partisi''nin İstanbul Sultanbeyli ilçe başkanlığı binasının açılışında Genel Başkan Ali Babacan KPSS''de Türkiye 59''uncusu olan ancak atanamayan bir genci kürsüye çıkardı. Hacettepe Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen genç, yüksek puan almasına rağmen atanamadığını belirterek mevcut sisteme tepki gösterdi.  

"ELON MUSK YETİŞTİRMEK İSTİYORUM"

Hacettepe Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen genç yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hacettepe Üniversitesi mezunuyum, Türkiye 59''ncusuyum ve atanamadım. Başka şeyler var da anlatmak istiyorum bile. Yüksek lisansa başvuru yaparken ALES puanımın yüksek olmasını rağmen elendiğimi saymıyorum bile. Sırf bu sıkıntı için dedim ki KPSS''ye gireyim, 82, 83 mü lazım 88, 90 alayım dedim. Ve bunu da yaptım. KPSS tarihinde bu puanla atanamayan hiçbir bilgisayar öğretmeni yok. Biz Sanayi Devrimi''ni vs. kaçırdık. Bir sürü hatalar yapıldı. Önceki yıllarda da... Şu an 21. yüzyılda bilişimin, teknolojinin ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek bile yok. Ben yazılım, teknoloji öğretmen istiyorum. Türkiye''de Elon Musk yetiştirmek istiyorum. Neden bunun önüne geçiyorsunuz? Daha ne yapmam lazım. Mülakata gelirsem beni eleyeceksiniz de eleyin. Korkmuyorum. Korkmuyorum."

İlgili Haberler