Devir-teslime bakış açıları...

Bakanlık, komutanlık, rektörlük gibi makamların devir-teslim törenlerinde niçin gidenler ağlar da gelenler ağlamaz? Veya görevini bırakmak zorunda kalan bir insan niçin ağlar? Halbuki ağır bir sorumluluktan kurtulduğu için insanın sevinmesi gerekir.
İnsan sevdiğinden ayrılınca ağlar! Bakanlık, komutanlık gibi mevkiler de aşık olunacak yerler midir ki ayrılanlar ağlıyor?
Tabii herkesin bakış açısı farklı:
AYRILIK KOLAY DEĞİL, ONU GEL SEN BANA SOR AÇISI: Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa eden Zafer Çağlayan: (Ağlayarak) “Ailemi çok ihmal ettim. İnanıyorum ki Başbakan Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgahın ekonomimize olumsuz etkisine üzülüyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil damarına basmaya devam edeceğiz.”
RAKAMLARLA KONUŞALIM AÇISI: CHP’nin Ekonomi Raporu’nu açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak:  “Başbakan’ın yolsuzluk soruşturmasından sorumlu tuttuğu ’faiz lobisi’, AKP döneminde iddia edildiği gibi zarar etmedi, aksine kârına kâr kattı. AKP’den önceki 11 yılda sıcak para Türkiye’den 56 milyar dolar kâr ederken, AKP döneminde faiz lobisinin kârı ikiye katlanarak 101 milyar dolara çıktı. Son 11 yılda faiz lobisi bayram etti, faizlerin yükü ise borca batırılan halkın sırtına yüklendi.”
GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM AÇISI: İçişleri Bakanlığı’na atanan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Alâ: “Şimdi karşılaştığımız sorunları da bundan sonra karşılaşacağımız sorunları da aşabilecek, aşacak durumdayız. O kadroya, o bilgi birikimine sahibiz. Sorunlarımız yok mu? Oluyor, çözeceğiz. Problemlerimiz yok mu? Olacak, çözeceğiz. O irademiz de var. Yolumuza devam edeceğiz. Biz sorunsuz bir Türkiye vaat etmedik ama sorunlarını çözebilen bir yönetim vaat ettik.”
AĞACIN BALTA SAPINA BAKIŞ AÇISI: İçişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Muammer Güler: “Son sözüm de şudur, keşke bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı, keşke bu hançeri başkaları vurmuş olsaydı. Benim üzüntüm odur ancak o yapanları bir tarafa bırakıyor, onlara hakkımı helal etmediğimi söylüyorum.”
OLAYI BİRKAÇ KİŞİNİN ÜSTÜNE YIKMA AÇISI: AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu: “Ellerine hukukun gücünü alan birkaç kişi ve maalesef samimiyet pergelini bir dakikada samimiyetsizlik pergeline döndüren birkaç kişi Türkiye’de bugüne kadar bir arada olan insanların arasına nifak soktu.”
ÖFKEYLE KALKANIN ZARARI TELAFİ ETME AÇISI: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan Erdoğan Bayraktar: “Bundan böyle de 40 yıldır içinde bulunduğum bu dava ve bu kutsal yürüyüşün yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğim.”
AMAN ÖZERKLİK PROJEMİZ ZARAR GÖRMESİN AÇISI: BDP Genel Merkezi’nin yazılı açıklaması:  “Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın ’Yolsuzluk operasyonu, çözüm sürecini bozar’şeklinde bir açıklaması, demeci ya da cümlesi olmamıştır.”
ÖNCE ALLAH, SONRA TAYYİP ERDOĞAN, SONRA OĞLUM AÇISI: AB Bakanlığı ve Başmüzakereciliğe atanan Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu:  “Seviniyoruz, Başbakanımızı Allah gönderdi. Başbakanımızın takdiriyle de oğlum bakanlığa geldi. Türkiye’ye hayırlı olsun, Türkiye için çalışsın istiyorum.”
BEKÂRIN KARI BOŞAMASI AÇISI: BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Devlete, hükümete operasyon yapılıyorsa, MİT ne işe yarıyor. Niye haber vermemiş Başbakana, niye uyarmamış? Ben, Başbakan olsam, aynı gün MİT Başkanı’nı görevden alırım, eğer bana bilgi vermiyorsa. İlk önce hesabı ona sorması lazım. Eğer bu, hükümet ile cemaat arasında bir kavga ise bu tavırları terk ederek kucaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.”

Yazarın Diğer Yazıları