Devlet Bahçeli: Alpraslan Türkeş’i anma törenleri virüs nedeniyle iptal edildi

Devlet Bahçeli: Alpraslan Türkeş’i anma törenleri virüs nedeniyle iptal edildi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş için yapılması planlanan anma törenlerinin virüs nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Bahçeli açıkladı… Anma töreni iptal edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 23'üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Türkeş'i rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, "Bugüne kadar her 4 Nisan günü merhum Başbuğumuzun aziz hatırasını kabri başında Fatihalarla yâd etmiştik. Fakat bu yılki manevi görevimizi korona virüs salgını nedeniyle yerine getirememenin şüphesiz derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsanlık, tehdit düzeyi çok yüksek, aynı zamanda da görünmeyen bir felaketle kesintisiz ve kıyasıya boğuşmaktadır. Dünya ayaktadır, alarm zilleri her ülkede çalmaktadır" dedi.

Türkeş’i anma törenlerinin virüs nedeniyle iptal olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu itibarla Anıtmezar’da ülküdaşlarımızla bir araya gelmenin doğurabileceği risk ve muhtemel sağlık sorunlarını peşinen berhava ve bertaraf amacıyla anma programımızı mecburen iptal zarureti doğmuştur. Ancak merhum Türkeş Bey’i her fırsatta hayırla ve hürmetle anmak, Fatihalarımızla hatırlamak hepimiz için manevi bir vecibedir.