Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Yarın 19 Mayıs'ı korona virüs şartlarının kısıtı altında kutlayacağız. 19 Mayıs aynı zamanda tam bağımsızlığa giden sürecin ilk halkasıdır. Bu yolculuk sönmek üzere olan umutları canlandırmıştır. 19 Mayıs ruhu milli onurun dirilişi, milli devletin doğuşu, akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır." dedi.

İşte Bahçeli''nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Salgın hastalık bütün ezberleri bozmakla kalmamış yeni bir dünyanın kapılarını aralamıştır. Ekonomi, siyasi ticaret ağları önümüzdeki yıllarda daha net görülebilecek bir sürece girmiştir.

Gelişmeleri lehimize çevirmek için hazırlıklı olmalıyız. Birlik ve dayanışmanın yanında fazilette önemlidir. Siyasi hesap hataları ile felaket tellallığı yapmak sorumluluk bağdaşmayacaktır.

Zillet ittifakı salgından menfaat sağlama çabasındadır. Musibetten çıkar devşirmeye çalışanların siyasetleri hastadır. Türkiye’nin salgın sürecini başarılı yönettiğini söylemek gerekir.

Toplumun her kesimin beklentisi vardır ve makuldür. Türkiye’yi yöneten irade tüm imkanları seferber etmiştir. Kovid-19 hepimizin ana meselesidir. Yapıcı muhalefet yapmak gerekir, CHP bozguncudur.

Kahramanca çalışan doktorlarımıza güveniyoruz. Tedbirleri gevşetmeden Kovid-19’u inşallah hayatımızdan çıkaracağız. MHP olarak devletin her kararı, uygulayacağı her tedbiri destekliyoruz."

19 MAYIS AÇIKLAMASI

"Yarın 19 Mayıs''ı korona virüs şartlarının kısıtı altında kutlayacağız. 19 Mayıs aynı zamanda tam bağımsızlığa giden sürecin ilk halkasıdır. Bu yolculuk sönmek üzere olan umutları canlandırmıştır. 19 Mayıs ruhu milli onurun dirilişi, milli devletin doğuşu, akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır.

Vatanımıza göz diken emperyalist vahşilik ilk cevabını Samsun''dan almıştır. 19 Mayıs haine, alçağa yıldırım gibi çarpan Türk''ün kudretli yüzüdür. 102 yıl önce durup teslim olanlara karşı kıyama geçilmiştir. İlk adım bitmemizi, tükenmemizi projelendiren zalimleri İzmir''e kadar kovalayan kahramanlığın şahlanışıdır. 30 Ekim 1918''den itibaren önümüze kefen koydular. Türk düşmanları kazan kaldırmıştı, teslimiyetçiler kaybımıza umut bağlamıştı. Batı hayranları kuyumuzu kazıyorlardı. Kısaca dünya alem üzerimize gelmişlerdi. Türk milleti tıpkı bugün gibi asla vazgeçmedi. Bu azim ve dirayet bize bağımsızlık hediye etti. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye''yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin nefesi yetmeyecektir. Gerekirse 102 yıl önceki adımı bir kez daha atarız, yeniden Kocatepe''ye karargah kurarız. Yetmezse soluğu İzmir''de alırız önümüzde ne kadar hain varsa denize dökeriz. Dün başardık bir kez daha başarırız. Kendimize güveniyoruz.

En az dün kadar bugün de lazım olan aynı ruh ve duruşun Türk gençliğine kazandırılması önemlidir. Geleneksel bağların hızla koptuğu, dilini, tarihini, kültürünü ve çağını yeterince belirlememiş bir gençliğin milletimize katkı sağlaması beklemek fazla iyimserlik olacaktır. Sorumlulukların bilincinde olan gençliğin yetişmesi halinde cumhuriyetimizin bekası güvenceye kavuşmuş olacaktır.

Kalbinde Türkiye sevgisi olan herkes duruşunu ve tarafını belirlemek zorundadır. Türkiye''nin milli devlet niteliği, üniter yapısı, toprak bütünlüğü her türlü tartışmanın üzerindedir. Türk milleti kimliğinde birleşerek milli varlığa vücut veren bütün vatandaşlarımızı milletimizin eşit parçası olarak görüyoruz. Ayrılıkta, bölünmede, dağılmada, küçülmede, çözüm ve mutabakat aramamız mümkün değildir.

Sonu ağır olacak hesap hatasına da hiç kimse düşmeye heves etmemelidir. CHP ve işbirlikçileri tehlikeli yolda ilerlemekte ısrar ederlerse, bunun siyasi bedelini de göze almak durumunda kalacaklarını üstüne basa basa hatırlatmak istiyorum.

Kılıçdaroğlu''nun terörist Demirtaş''ın haksızlığa uğradığını söylemesi bir dil sürçmesi olarak dahi kabul edilemez. HDP ile yatmış PKK ile uyanmıştır. Bu Kılıçdaroğlu''nun alnına kazınmıştır. CHP yönetimi HDP''nin arka bahçesidir.

Türk milleti bu zillet diline müstehak değildir. CHP ile İP, HDP''nin acil servisine dönüşmüştür. ''HDP''lilere bakanlık verilir'' sözleri bize göre malumun ilanıdır. Bakanlık müjdesi veren CHP, PKK''yı devlet yönetimine taşıyacak kadar bu milletten uzaklaşmıştır. Terörle mücadelenin kararlılıkla icra edildiği bir dönemde HDP''ye destek vatana kast etmektir. Zulüm yapanla zulme sessiz kalan zalimdir. CHP Genel Başkanı bize kalırsa önce kendine bakmalı, terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, anlamayız. Çeteler, CHP''nin yoldaşıdır."