Devlet Bahçeli o soruları böyle yanıtladı!

Devlet Bahçeli o soruları böyle yanıtladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin dün tamamlanan "Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı" sonrasında gazetecilerin sorularına verdiği cevaplar dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Meyra Otel'de yapılan "Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı"nın kapanışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bahçeli'nin bazı sorulara verdiği cevaplar dikkat çekti.

"KIZGIN DAVA ARKADAŞLARIMIZI DULDAYA ÇEKMEK İSTİYORUM"

Bahçeli, "Dava arkadaşlarımızla ve omuz verenlerle sonuna dek yürüyeceğiz, oturmayacağız, yorulmayacağız ve vazgeçmeyeceğiz." ifadelerinin hatırlatılması ve MHP'nin önümüzdeki dönemi nasıl tanımladığı sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Dava arkadaşlarımızdan samimi olan, yıllarını veren, her türlü zahmeti çeken ama kızgın, kırgın, küskün olarak muhtelif dönemlerde sağa-sola sapanları, bir rüzgar ile sürüklenenleri tekrar bir duldaya çekmek istiyorum. O dulda da Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Duldayı tarif etmeme gerek var mı?"

"BEN BİR DEFA BOĞAZIN ALTINDAN GEÇTİM. CHP'LİLER HEP GEÇİYOR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soruları da yanıtladı. Bahçeli, Kanal İstanbul konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yalnız bir gerçek var. O gerçeğe göre biz hareket ediyoruz. Bir siyasi parti programında, gündeminde, seçim beyannamesinde vadettikleri ile ilgili iktidar olduklarında yaptıkları çalışmaları göz önüne alındığı vakit bugüne kadar kaydedilenlerin büyük bir kısmı yapılmış. Şimdi ona itiraz edenler hep oralardan geçiyorlar. Ben bir defa Boğaz'ın altından geçtim ama İstanbul'da ne Cumhuriyet Halk Partililer var ki hep Boğaz'ın altından geçiyorlar."

"BANA DA KALAN 'YAKARIM' OLUYOR"

"O sebepten dolayı biz 17 yıldan beri iktidarda bulunanların kamuoyuna vadettikleri üzerinde ısrarla durulanları 'yapamazlar', 'yaparlar' tartışmasının içerisinde 'yapamazlara' laf üretecek bir yanlışa düşmek istemeyiz. Benim klasik arkadaşlarla konuşmam vardır. Birileri çıkmış 'yapamazlar' diyor. Öbürü çıkmış 'yıkarım' diyor. Bize ne kalıyor geriye? Bana da kalan 'yakarım' oluyor."

"ZADELER BÖYLE DÜŞÜNÜYOR"

Bahçeli, yeni kurulan ve kurulacak partilere ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 99 oranında benzer yönlerimiz söz konusu. İttifak konusuna seçim yaklaştığında bakarız." ifadesinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Tabii yeni partiyi kuranların niyetlerine bağlı. Niçin kurdukları ve onu kamuoyu ile paylaşımları, amaçlar ve hedefler doğrultusunda ele alırsak CHP veya zillet ittifakının bugüne kadar söylemlerini aynen tekrarlayan bir anlayışı görmekteyiz. Yani 'Cumhur ittifakına, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşıyız. Tekrar parlamenter sisteme dönmek istiyoruz. Onu da birlikte yüceltecek ve güçlendirecek bir şekilde organize edeceğiz' diyor. Davutoğlu böyle diyor, Kılıçdaroğlu böyle diyor, Saadet Partisi diyor... Yani genel tabir var. 'Zadeler böyle düşünüyor.' Anladınız mı ne demek istediğimi..."