Devlet Bahçeli: “Patlıcan kışın pahalıysa yazın yeriz”

Devlet Bahçeli: “Patlıcan kışın pahalıysa yazın yeriz”
MHP Genel Başkanı Bahçeli "Bugünlerde patlıcan diyorlar, biber diyorlar, soğan diyorlar, patatesten sonuç almaya çalışıyorlar. Patlıcan kışın pahalıysa, yazın ucuzlar. Elbette vakti geldiğinde doya doya yeriz” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçim çalışmalarını Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Bilecik'in Söğüt ilçesinden başlattı. Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Bahçeli, dua okuduktan sonra Söğüt Meydanı'na geçti. Burada vatandaşlara seslendi. Seçim çalışmalarına Bilecik'in söğüt ilçesinden başlamasını bir tesadüf olmadığını ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti ve CHP’nin gıda fiyatlarındaki artışı eleştirmesine tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlerde patlıcan diyorlar, biber diyorlar, soğan diyorlar, patatesten sonuç almaya çalışıyorlar. Pazarı bilmezler, çarşıyı bilmezler, amanı bilmezler, Söğüt ne yer, ne içer duymazlar. Ama konu istismarsa, konu provokasyonsa, konu yalansa, konu dedikoduysa bunlardan daha kabiliyetlisi de çıkmaz, çıkmayacaktır. Yoksulluktan medet ve menfaat umuyorlar. Zira işlerine öyle geliyor. Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı mutlu oluyorlar. İşsizlik oranı ve işsiz sayısı arttı mı, sevinçten havalara uçuyorlar. Bütçe açık verdi mi bayram ediyorlar. Dış ticaret açığı artmaya görsün, gülmekten kendilerini alamıyorlar. Hele dövizin fiyatı bir yükselsin, felaket tellalları hemen ortaya üşüşüyorlar. Onursuz bir kazancı, onurlu bir kayba üstün görüyorlar. Varsın Türkiye zarar görsün, hiç umursamıyorlar. Ömürlerinde bir kez olsun adam gibi adam olmayı denesinler. Bir kez olsun yerli ve milli duruş sergilesinler. Bugün açsak, yarın doyarız. Hayatın şaşmaz gerçeği budur. Bugün işiniz yoksa, yarın buluruz. Haysiyetli yaşamanın doğası budur. Patlıcan kışın pahalıysa, yazın ucuzlar. Elbette vakti geldiğinde doya doya yeriz. İklim ve ekonomik şartların gereği de böyledir. Peki vatan giderse, bunun telafisi nasıl olacak. Bayrak inerse, bunun tamiri nasıl yapılacak. Ezan susarsa, bunun ikamesi ne şekilde sağlanacak.”

‘BEKA SORUNLARIMIZ GEÇMİŞE NAZARAN AĞIRLAŞMIŞTIR'

Türkiye'nin her zamankinden daha ağır bir beka sorunu olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, “Milli bekamız ölümcül yara alırsa, bunun altından nasıl kalkılacak. Zillet ittifakını oluşturan adaylar diyor ki; beka sorunu yoktur. Beka sorunu olup olmadığını gelip büyük ceddimiz Ertuğrul Gazi'nin manevi huzurunda söylesinler. Yüzleri varsa Söğütlü ile paylaşsınlar. Cahiller ve cani ruhlular bilmese de büyük milletlerin her zaman beka meselesi vardır. Çünkü büyük milletler ebediyete kadar var olmayı hedef tayin ederler. Bu hedefe ulaşmak için pek çok badireye göğüs gererler. Çileye katlanırlar, hezimet ve yenilgilerden tekrar doğmayı bilirler. Türk milleti büyüktür. Her zaman da büyük kalacaktır. Bugün beka sorunlarımız geçmişe nazaran ağırlaşmıştır. Söğüt'e bakan bekayı görür. Bekanın sıcaklığını hisseder. Söğüt'ü idrak etmeyi bilenler, bekayı bal gibi anlar. Şeyh Edebali'nin öğütleri bekadır. Hikmet sahibi büyüğümüz, damadı Osmangazi'ye ne diyordu, insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yaşatmak, bekayla ilgilidir. Devlet ise bekasıyla yaşayacaktır. Beka olmadan ekmek olur mu, beka olmadan ucuz yedim, pahalı aldım demek mümkün mü, beka olmadan siyaset yapmanın bir manası söz konusu mu? Türk milletinin kahraman evlatları yeri geldiğinde çekirge yiyerek mukaddesatını savundu. Aziz ecdadımız yeri geldi günlerce aç susuz kalıp vatanını müdafaa etti” diye konuştu.