Devlet Bahçeli: Silahımı kuşanır cepheye koşarım

Devlet Bahçeli: Silahımı kuşanır cepheye koşarım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, İdlib saldırısının içinde Suriye ve İran'ın olduğunu belirtirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da Şehitler Tepesi söylemi ile ilgili tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İdlib saldırısının arkasında İran ve Suriye'nin olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bize bomba fırlatan devrilip gömülmeye mahkumdur" dedi.

"Kendi payıma konuşuyorum, ihtiyaç olsun, silahımı kuşanır, bayrağımı alır cepheye koşarım. Son ana kadar cephede vuruşur, Allah nasip ederse şehit olurum" diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun "Millet İttifakı'nın iktidarında Şehitler Tepesi boş kalacak" sözüne tepki gösteren Bahçeli, bu yaklaşımın "vatana ihanet, şühedaya hakarettir" olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Şehitler tarihimiz ve talihimizin kilit taşlarıdır. Vatan evlatlarının kolunu bükecek ne bir güç ne de bir kudret vardır. Dirimiz asker vurulanımız şehittir. Onların dirisi kalleş vurulanı ise leştir. Allah tekdir, ordusu Türk oğlu Türk'tür. (İdlib) Alçak saldırının arkasında İran ve Suriye vardır. şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.

TÜRK'E KAFA TUTAN BOĞULMAYA MAHKUMDUR

Alçak saldırı içinde İran vardır, Suriye vardır. Hepsi birlikte cinayet devriyesine çıkmıştır. Zalimlerin kanı kurusun, Türk milletinin ahı tutsun. Her saldırıyı lanetliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bize bomba fırlatan devrilip gömülmeye mahkumdur. Türkiye'ye kafa tutan, yiğit evlatlarımıza pusu kuran kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur. Aziz milletimizin her mensubu metindir, merttir, sabırlıdır.

TÜRK MİLLETİ PES ETMEZ

Doğu'dan Batı'ya birbirimizden güç alarak birlikte durarak bugünleri atlatacağız. Hiçbir hain emel Türk milletini pes ettiremez. Şehitlik mertebesi ulaşılacak en yüksek mertebedir. Asırlardır şehitlerimizin aileleri onların arkasından gözyaşı dökerken tereddütsüz bir cümle dökülmüştür; Vatan sağ olsun. Kendi payıma konuşuyorum, ihtiyaç olsun, silahımı kuşanır, bayrağımı alır cepheye koşarım. Son ana kadar cephede vuruşur, Allah nasip ederse şehit olurum. Çünkü aklım hep Türkiye'dir.

SORULACAK HESABIMIZ VAR

Sorulacak hesabımız vardır, alınacak intikamımız vardır. Rejim unsurları kaçacak ve saklanacak delik aramanın peşindedir. Türkiye egemen senaryoların içinde değildir. Buna gerek de yoktur. Sınır demek devlet demektir. Girenin çıkanın belli olmadığı bir devletin egemenlik hakları çiğnenmiş demektir. Türkiye'nin devlet güvenliği hudut boylarıdır. Bu gerçeği görmeyenlerin alayı birden şer ekseninde toplanmıştır. İdlib'den çekilirsek elinden sonunda Hatay'dan olmak kaçınılmazdır.

KUDURMUŞ ESAD HAYRANLARINA SÖYLEYİN...

Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır... Yiğit evlatlarımıza silah çeken kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur... Bu zor dönemi atlatacağız, eğilmez başımız yenilmez irademizle büyük Türk milletiyiz... Kurumuş ve kudurmuş Esad hayranları söyleyin, bu vatan bölünebilir mi?

KİM HATAY'A EL UZATIRSA O ELİ KESERİZ

Bir Rus haber sitesinde çalınan şehir Hatay diye haber yapılmış. Gizli emeller deşifre edilmiştir. Hatay Türkiye'nin ve Türk milletinin kardeşlik örtüsüdür. Kim Hatay'a el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz. Hatay'a kim göz dikiyorsa o gözü oyarız. Hatay üzerinde kuşkular ulaştırmak cinayettir.

BİR KUŞUN KANADI KIRILSA TÜRK'E DERT EDER

459 yıl Mısır'da 452 yıl Irak'ta 402 yıl Lübnan'da 401 yıl Yemen'de, 400 yıl Bahreyn'de, 400 yıl Katar'da, 399 yıl Suudi Arabistan'da, 381 yıl Kuveyt'te, 308 yıl Tunus'ta, 303 yıl Cezayir'de hangi kudretli sahibi imparatorluğun olduğunu biliyor mu? Misak-ı Milli coğrafyasında bir kuşun kanadı kırılsa Türk milleti mesele eder, dert eder. Hem içimizdeki, hem çevremizdeki gelişmelere dikiz aynasından bakmayız. Bana değmeyen yılan 1000 yıl yaşasın diyemeyiz. Mondros imzalandığında Misak-ı Milli hudutları çizilmişti.

ERDOĞAN VE PUTİN ZİRVESİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Vatana millete sokulmak istenen zehirli hançer her defasında sökülmüş atılmış. İdlib'de Rusya ikili oynamakta, İran arkadan dolaşıp ateş etmektedir. 5 Mart 2020'de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Putin'in yapacağı zirve çok kritik ve önemlidir. Türkiye'nin 12, Rusya'nın 10, İran'ın 7 gözlem noktası vardır. Şuna bakın ki saldırıya uğrayan Türkiye^dir. Gereğini yapan da Türkiye'dir. Peskov, Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirmediğini söylemiştir. Bize göre halt etmiş, yalanlarına yenisini eklemiştir. Putin savaşmaya niyeti olmadığı, bunun için elinden geleni yaptığını söylemiştir. Saldırıdan önce Rusya'ya bilgi verilmesine rağmen Rusya yalanla inkar etmiştir. 27 Şubat'ta alçak saldırıda Rus uçakları da vardı. Kimi kandırıyorlar?

TÜRK'E KİMSE YAN GÖZLE BAKAMAZ

Görmedik sanılmasın, dalımızı kesenin damını yıkarız. Türk'e yan gözle bakanın alnını karışlarız. Biz Rusya'ya güvenilmez derken pişmiş aşa su mu katıyoruz, haksız mıyız? Rusya'nın Suriye'den Afrika'ya açılmak isteyişi ortaya çıkmıştır. Gizli ajandanın sayfaları birer birer açılmıştır. Bugün Suriye diye bir devlet fiilen yok hükmündedir. Esad'ın son kullanım tarihi dolduğunda fişini ilk Putin çekecektir. Bunu bilen Esad sahil bölgesini Ruslara rehin vermiş, hava sahasını Ruslara hibe etmiştir. Eğer biz gitmezsek onlar bir gün gelecekler.

TÜRK ASKERİ OLMASI GEREKEN YERDEDİR

Hodri meydan, ayı gelirse gelsin, göreceği tek şey Bozkurt ruhudur. Rusya Dışişleri Bakanı, Türk askerlerinin olmaması gerektiği yerde olduğunu söylemiştir. Bu açıklamalar yalandır, hezeyandır. Soçi Mutabakatı ile İdlib çatışmasızlık bölgesinin çizgisi çizilmiştir. Türkiye buna sadık kalmıştır. Sadık kalmayan İran, Rusya ve Esad'dır.

MHP'NİN İDLİB İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ ŞÖYLEDİR:

Rusya'nın değişen şartlara göre sınır değiştirmeye çalışması masayı dinamit koymaktır. Rusya zorba ilkelerini gözden geçirmeli, Astana ve Soçi'ye bağlı kalmalıdır. 27 Şubat için tazminat ve özür gündeme getirilmeli. Esad koşulsuz geri çekilmeli. M4 ve M5 karayolu müştereken korunmalı.

MHP'NİN İDLİB İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ ŞÖYLEDİR:

Rusya'nın değişen şartlara göre sınır değiştirmeye çalışması masayı dinamit koymaktır. Rusya zorba ilkelerini gözden geçirmeli, Astana ve Soçi'ye bağlı kalmalıdır. 27 Şubat için tazminat ve özür gündeme getirilmeli. Esad koşulsuz geri çekilmeli. M4 ve M5 karayolu müştereken korunmalı.

TÜRK ORDUSU ESAD'A SON DARBEYİ İNDİRMELİDİR

BM ve NATO havanda su dövmüştür. Uyarıyorum, Türkiye'nin şakası yoktur. Rusya ve Suriye Türkiye'nin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Türkiye Kızıl elma şuuru ile ne olursa olsun hakkını savunacaktır. Siyaset ve diplomasi başardı, başardı. Olmazsa Türk ordusu soluğu Şam'da almalı. Esad'ın kafasına çuvalı geçirip, son darbeyi indirmelidir.

KILIÇDAROĞLU'NA ŞEHİTLER TEPESİ TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu ve avaneleri bir kez olsun milli itirazınızı seslendirin. Esad sözcüleri İdlib'deki mücadeleden rahatsız. Düşmana düşman derseniz sadece adam olursunuz. Her şart altında dik dururuz. Şehitlerimizin acısı bile CHP yönetimini ıslah etmemiştir. CHP siyasi rejim peşine düşmüştür.  Bu edepsizliktir, gayri milliliktir. 'Şehitler tepesi boş kalacak' diyerek küçülen müsrif CHP zihniyeti karşımızdadır. Şehidi bilmez, tepeden anlamaz, vatanı bilmez, milleti tanımaz. Vay gafil vay, demek şehitler tepesini boş tutacaksın öyle mi? Bize göre bunun adı vatana ihanet, şühedaya hakarettir. Sayın Kılıçdaroğlu bunu söylerken hiç mi gocunmadın? Hainler tepemize üşüşür, zalimler milletimize musallat olur bunu da mı kavrayamadın? Sayın Kılıçdaroğlu senin gibilere rağmen şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. Kılıçdaroğlu sen Suriye'nin muhalefet partisi değilsin. Esad'ın yancısı, rejimin kuklası değilsin. Mehmetçik katillerinin yoldaşı olamazsın. CHP'ye oy veren kardeşlerimize yazık etme, ihanet etme.