Devlet Bahçeli: "Sistemi değiştirelim, sadece Büyükşehir başkanı seçilsin"

Devlet Bahçeli: "Sistemi değiştirelim, sadece Büyükşehir başkanı seçilsin"
İstanbul ve Ankara'da seçimleri kaybeden Bahçeli, ilçe belediye başkanlarının farklı, büyükşehir belediye başkanlarının farklı partiden olmasını eleştirdi. Bahçeli "sistemi değiştirelim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yaptı. İstanbul ve Ankara'da desteklediği Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı kaybeden Bahçeli açıklamasında, "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin Belediye başkanlığı için sistem değişikliği önerisinin tamamı şu şekilde:

"SİSTEMİ DEĞİŞTİRELİM, SADECE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SEÇİLSİN"

 “Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsun olmasına, ama ilçelerdeki irade Büyükşehir’e istikamet çizmiyorsa, etki etmiyorsa buna ne diyeceğiz, nasıl yorumlayacağız? Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur. Tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi. Bu kapsamda da merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyum sağlanarak Türkiye daha da güçlenmiş hale gelecektir."