Devlet Bahçeli: Türk Lirası değer kazanmaktadır

Devlet Bahçeli: Türk Lirası değer kazanmaktadır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk Lirası'nın değer kazandığını belirterek, “Döviz artınca fiyat etiketlerini anından şişirenler, döviz gerileyince neden aynı tavrı geliştirmiyorlar?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ”İç ve dış gelişmelerden dolayı kurdaki gerilim hafiflemekte, Türk Lirası değer kazanmaktadır. Döviz artınca fiyat etiketlerini anından şişrenler, döviz gerileyince neden ayrı tavrı geliştirmiyorlar?” ifadelerini kullandı.

Türkiyemiz her şeyin en iyisini hak etmektedir. Bu en doğal hakkıdır. Geçmişimizin heybeti istikametinde bir gelecek inşası önümüzdeki en temel gündemdir. MHP bu sorumluluğun hakkını verecek haysiyettedir. Fakat üstesinden gelmemiz gereken ağır sorunların da farkındadır. Ahlak ve adabımızdaki tahribat ivme kazanmıştır, insanımız kaygılıdır, geleceğimiz risklidir. Malesef trafikte, evde, işte, siyasette kavga hakimdir. Uzlaşmaya kulak tıkıyanlar toplumsal barış ve huzura kastedenlerdir. Bu tablo hepimiz için endişe vericidir. Kadına şiddet vakaları, taciz filleri adeta sıradanlaşmıştır. Türkiye toplumsal bunalımın kıyısındadır. Konkordato ilanları otomatiğe bağlamıştır, fabrika yangınları soru işaretlerine neden olmaktadır. Kimse aklımızla alay etmesin. Türkiye'nin kasten kundaklama yöntemleriyle istihdam meşalesini söndürmek rezilliktir. Fabrika yanmasına müsade etmek Türkiye'yi dinamitlemektir. Türkiye ekonomisi içine çekildiği kur savaşından ağır hasar almıştır ama ülke bizimdir, vatan bizimdir, devlet bizimdir.

Enfaslasyon canavarı başını çoktan kaldırdı. Merkez Bankası tahminlerini revize etti ama eldeki hesap çarşıya uymadı. Enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10'luk fiyat indirimlerinin etkisi sınırlı olmuştur. Dileğimiz ekonominin hareketlenmesi, piyasaların canlanmasıdır. Kaldı ki iç ve dış gelişmelerden dolayı kurdaki gerilim hafiflemekte, Türk Lirası değer kazanmaktadır. Döviz artınca fiyat etiketlerini anından şişrenler, döviz gerileyince neden ayrı tavrı geliştirmiyorlar?

Bu işleyiş bu haksız süreç mutlaka değişmelidir. MHP, ekonomik sorunlardan siyaset çıkar devşirmeye tenezzül etmeyen milli ahlaka sahiptir. Milletimize tercüman olmak en öncelikli hedefimizdir. Bu onurlu görevden kaçmayacağız. Doğruları söylemekten kralı gelse korkmayacağız. Tencerede pişirip kapağında yiyen, aç yatıp aç kalkanların tavizsiz sözcüsüyüz.

ABD YENİ BİR ALDATMA SÜRECİNİ GÜNDEME ALMIŞTIR”

Türkiye'nin tarihsel ve egemenlik haklarından ödün vermesi elbette düşünülemeyecektir. Bu nedenle terörizmle mücadele gevşemeden sürdürülmeli, muhakkak süretle sonuca ulaştırılmalıdır. Teröristler neredeyse oranın imhası sağlanmalıdır. Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadelesi kararlıdır, takdire şayandır. Türkiye sözünü yere düşürmemiştir.

Görünen o ki ABD bir yandan Türkiye'yi idare etmekte bir yandan YPG'yi korumaktadır. Bu yanlıştır, ikirciklidir. ABD yeni bir aldatma sürecini gündeme almıştır.

ANDIMIZ TEPKİSİ

Andımız bahanesi ile ölçüsü kaçan polemikler yaşanıyor. Yarım aydınlar, sözde uzmanlar bilip bilmeden ağızlarına ne gelirse gündeme taşıyor. Her şey bitti. Geriye Türk Milleti kimdir sorusuna cevap aramak mı kaldı. Nereye varmak emelindesiniz. Kırdığınız ceviz kırkı geçti. Baltanız defalarca taşa değdi. Türk milleti kimdir diyenler söyleyin asıl siz kimsiniz? Kimin ne olduğuyla ilgilenmiyoruz, herkesin etnik ve mezhebine saygı duyuyoruz. Ancak Türk milletini tartışmak düşmana koz vermek, emperyalizme selam yollamaktır. Hiçbir ülkücü buna izin vermez. Türklükte ırk arayan Türkçülüğü ırkçılıkla bir gören kim varsa tarihi bir hatanın tam ortasındadır.

Biz Türklüğümüzle övünürü çünkü Türk oğlu Türküz. Kendimizi bildik bileli Türkçülüğün Orhun kaynağından kana kana içtik. Türküz, Türkçüyüz, Türk milleti için koşa koşa ölmesini de biliriz. Türkçülük ırkçılık değildir, andımızın okunmasını istemek Kuran'ın Türkçe okunmasını istemek hiç değildir. Yaşasın Türk milleti, kahrolsun bölücülük.

İblisin bacağını kıracağız. Biz herkes eşittir Türkiye diyen fikri olgunluğa sahibiz. Ama Türklüğümüzle uğraştırmayız, kara çaldırmayız. Türküm, doğruyum, çalışkanım demekten de yorulmayız.