Devlet Bahçeli'den 'kurultaya katılmayın' talimatı!

Devlet Bahçeli'den 'kurultaya katılmayın' talimatı!
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin MYK toplantısında bir konuşma yaparak 15 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultaya parti içinden hiç kimsenin katılmayacağını sert bir ifadeyle söyledi.

Hanife Açıkalın / Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MYK’da olağanüstü kongre yargı sürecini değerlendirdi.Bahçeli, “15 Mayıs’taki kongreye gitmeyeceğiz. Parti tüzüğümüze göre kurultayı Genel Başkanın açması gerekir. Ben açmayacağıma göre de böyle bir kurultay olmayacak” deyip  partililere “kongreye katılmayın” talimatı verdi. Genel Merkez’de MYK üyeleri ile bir araya gelen ve yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıda  Devlet Bahçeli Çağrı Heyetinin MHP Kurultayını toplamaya yetkili olmadığını öne sürdü. Yargıtay’dan çıkacak karara saygı duyacaklarını dile getiren Bahçeli, Yargıtay’dan karar  çıkmadan kongrenin toplanmasına da eleştirilerde bulundu. Bahçeli, “Zaten MHP Genel Merkezi Kongre kararı aldı. Ama muhalefetin istediği tüzük kongresidir. Tüzük de partinin iç meselesidir ve kimseyi ilgilendirmez. 15 Mayıs’taki kongreye gitmeyeceğiz. Kurultayı Genel Başkanın açması gerekir.

Ben açmayacağıma göre de böyle bir kurultay olmayacak. Yargıtay aksi bir karar verirse MHP olarak tekrar toplanır ona ilişkin bir karar veririz.” diye konuştu. Bahçeli, Yargıtay’ın “olağanüstü kurultay toplansın” yönünde bir karar verebileceği ihtimalini de değerlendirdi. Böyle bir karar karşısında MHP olarak yeniden toplanıp, ona ilişkin kararlar verebileceklerini ifade eden Bahçeli, kendisine yönelik sosyal medya üzerinden ağır hakaretler gelmesine de dikkat çekti. Bahçeli, “Bunları, MHP felsefesini bilenlerin iyi okuması gerekir. Bazı sözlerim anlaşılmıyor. Bu partiyi biz bu şekilde kimseye teslim etmeyiz. Ama ileride sizlerin içinden çıkacak her biriniz genel başkan adayı olmak isteyebilir. Ama bu şekilde partiyi yıpratarak koltuğa oturmalarına müsaade etmeyiz” dedi. Genel Başkan adaylarının ağır itham içeren söylemleri olduğu anda disiplin sürecinin görüşüleceğini belirten Bahçeli, “Böyle devam ederlerse disiplin süreci başlar. Koray Aydın’ı kastetmiyorum. Kendisinin en ufak bir yaralayıcı sözü yoktur”
şeklinde konuştu.

AKP ile koalisyon 

Bahçeli, terörle mücadele söz konusu olduğunda AKP’ye koalisyon dahil her türlü desteğin verilebileceğini söyledi. Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: “AKP’de terörle mücadelede bir zaaf olursa MHP olarak önce ülkem milletim ve ben anlayışıyla hukuki destek verebiliriz AKP terörle mücadelede sıkıntıya düşerse, çünkü dış ülkelerin AKP’ye büyük bir baskısı var, bu konuda hükümete dahi girilebilir. 22 Mayıs’tan sonra terörle
mücadelede zaaflar olabilir. Başbakan değişecek AKP içinde kopmalar olabilir. Her şey mümkün. Terörle 
mücadelede AKP zayıflarsa, dış güçlerin baskısı söz konusu olursa, dokunulmazlıklar konusunda da bir zaaf olursa gerekirse hükümete de gireriz. Dokunulmazlık konusunda da bir açıklama yapmıştık. 16’sında MHP tam kadroyla dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda oy kullanacağız. Başkanlık sistemine kesinlikle karşıyız. Görüşlerimiz 
değişmedi. Bu sistemin Türkiye’de sıkıntılara yol açacağını düşünüyoruz.  İleride başkan olarak kimlerin gelebileceğini kestiremiyoruz.Bu sebeple Başkanlık sistemine karşıyız.