Devlet Bahçeli'den MHP milletvekillerine Andımız talimatı: Konuşmayın

Devlet Bahçeli'den MHP milletvekillerine Andımız talimatı: Konuşmayın
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, okullarda öğrenci andının okunması yönündeki Danıştay 8. Daire'sinin kararını kaldırması büyük tepki çekerken, gözler Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye çevrildi. Kararın ardından MHP'deki dikkat çeken sessizliğin Devlet Bahçeli'nin talimat gereği olduğu öğrenildi. Partili kaynaklar, Danıştay'ın Andımız kararının MHP'de rahatsızlık uyandırdığını ancak karar hakkında herhangi bir yorumda bulunulmamasına yönelik milletvekillerine talimat verildiğini belirtti.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ / Özel Haber

Çözüm Süreci''nde kaldırılan öğrenci andının, 2018 yılında Danıştay 8. Dairesi''nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla yeniden okullarda okutulmasının önü açılmıştı. Danıştay 8. Dairesi''nin bu yöndeki kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından bozulurken, karar kamuoyunda büyük tepki ile karşılandı.

Danıştay''ın 2018''de verdiği Andımız kararı sonrasında AKP ile MHP arasındaki ittifak büyük kriz yaşamıştı. Danıştay''ın verdiği son Andımız kararının ardından ise MHP''de dikkat çeken bir sessizlik hakim. Partili kaynaklar, MHP''deki sessizliğin nedeninin Genel Başkan Devlet Bahçeli''nin milletvekillerine konu hakkında bir yorumda bulunulmaması yönünde verdiği talimat olarak gösterdi.

Danıştay''ın hem Andımız hem de devlet nişanlarındaki Atatürk kabartmaları hakkındaki kararının MHP''de rahatsızlık uyandırdığı da belirtilirken, partili bir isim; "Sayın Genel Başkanımız AK Parti ile ittifakımızı sarsacak bir sorununun çıkmaması noktasında büyük bir hassasiyete sahip. Dikkat edilirse AK Parti''den de verilen kararlar hakkında bir yorum gelmiyor. Ancak bu karardan rahatsız olmadığımız anlamına gelmesin. Milletvekillerimiz içerisinde Danıştay''ın aldığı karara tepki duyan çok isim var" dedi. 

İlgili Haberler