Devlet Bahçeli'nin sahip çıktığı Ahmet Türk, HDP'den aday oldu

Devlet Bahçeli'nin sahip çıktığı Ahmet Türk, HDP'den aday oldu
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de 'tahliye olsun' dediği ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ahmet Türk, Mardin'den HDP'nin belediye başkana dayı oldu.

Devlet Bahçeli’nin desteği ve sağlık sorunları gerekçe gösterilerek cezaevinden tahliye edilen Ahmet Türk, HDP'den belediye başkan adayı oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, hastalığı nedeniyle cezaevinden çıkarılması çağrısında bulunduğu Ahmet Türk’ün, olası belediye başkanlığının sağlık durumunu nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Ocak 2016 tarihinde Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak', ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak' ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına 'muhalefet' gerekçesiyle yedi seneden on sekiz seneye kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ahmet Türk, 17 Kasım 2016'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmış, 21 Kasım 2016’da gözaltına alınmıştı.

24 Kasım 2016’da Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Ahmet Türk, burada tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 Şubat 2017'de de sağlık sorunları gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

2017'nin Ocak ayında Meclis'te basın mensuplarıyla bir araya gelen Devlet Bahçeli, Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması gerektiğini savunmuştu.

Bahçeli, "74 yaşındaki Ahmet Türk, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut gözönünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler