Devlet sırrı

ÖSYM sınavlarının bir kısmı açıklanmış, büyük bir kısmı açıklanmamış. Devlet sırrıymış. Bunu anlayabilmek için ne yapsam diye düşündüm. YÖK’e mi intisap etsem, AKP’ye üye mi olsam, kozmik odaya mı girsem...
Biliyorsunuz Genelkurmay’ın angajman kurallarını öğrenmek için de subay olmaya kalkışmıştım...
AKP insanları böyle yapmakla çaresiz bırakıyor. Devamı var. Duyduğuma göre bunları yazanlar cezalandırılacakmış. Hatta çocuklar akıllarında kalan soruların cevaplarını açıklarlarsa bilmem ne kadar para cezası, bilmem ne kadar da hapisle yargılanacaklarmış. Bu da devlet sırrıymış. AKP şaşkın, akıl ermeyecek şeyler yapıyor.

AKP’nin faili meçhulleri ortaya çıkıyor
Baykal’a yapılan o haince kaset şantajı. Gerçi Baykal daha ilk gün söylemişti. Ses kayıtlarıyla ortaya çıktı. Başbakan’ın işi nasıl yönettiği, zaman zaman boğuk seslerle anlaşılmaz olduğu halde, anlaşıldı. Ne kadar kolay Başbakan için. Her türlü yolsuzluğa montaj dersin olur biter. 
Şimdi size öyle bir cinlik anlatacağım ki inanamayacaksınız. İstifa eden istihbarat müdürü anlattı. 
Bir fotoğraf vardır hatırlarsınız; KCK’lılar kuzu gibi dizilmiş, aralarında belediye ve parti başkanları da var, elleri kelepçeli gözaltına alınıyorlar ama hepsi de gülüyor. Neden gülüyorlar diye merak etmiştim. Meğer işin aslı şuymuş; Beşir Atalay bunları dizmiş, polis kameralarına çektirmiş ve servis etmiş. Yıl 2009. Sonra da her halde KCK’lılara böyle yapmakla, terörden yılmış olanlara adil davrandığı hissini vermiş olacak.

Hani düğme bizde olacaktı
Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a üs yapıldığı vakit itiraz edenlere, tehlikeye dikkat çekenlere denetim bizde olacak, düğme bizde olacak demişlerdi. Kürecik’teki NATO üssü Suriye’deki durumu gözetliyor. Esad askerlerinin kuzeye doğru ilerleyişlerini görünce Ankara’ya emir veriyor. Erdoğan da  “bir Suriye uçağı indirin”  diye emri tamamlıyor.
Cinayet filmlerindeki gibi... Orada da birini yok etmek istediklerinde indirin diyorlar.
İktidarın da Amerika’nın bu müdahalesi işine geliyor. Seçim meydanlarında bir marifet yapıyormuş gibi kahramanlık(!) hikayeleri anlatacak. Fakat ordu bu durumdan rahatsızmış. Duyduğumuza göre.

***

Bu en son saldırıda Esad’ın üç yeğeni ölmüş. Bir bizimkilerin oğullarını düşünün bir de Suriyelilerin vatan kurtarmak için nasıl çırpındıklarını...
Sizin bu günlerde bir savaşta, hani istiklal mücadelesi diyorsunuz ya o savaşta hiçbir şeyiniz öldü mü? Ve bu katillere hâlâ silah yardımı, lojistik yardım, sağlık yardımı yapıyoruz. Yaralıların hepsi Türkiye’ye getirilip tedavi altına alınmışlar. Ve bunlar Türk jandarmasını öldürdükleri için sevap işlediklerini sanan uyuşturucu müptelaları.
Başbakan’a bu durum sorulduğu vakit sadece şu cevabı vermiş: “Onlar sünnet olduğu için silah taşıyorlar.” 
Türkiye’nin de dahil olduğu bir insanlık faciası!
İşte AKP’nin faili meçhulleri böyle ortaya çıkıyor. Denetiminin bizde olduğu söylenilen NATO emrinin ortaya çıktığı gibi.

Yazarın Diğer Yazıları