DHKP-C'liler serbest

DHKP-C'liler serbest
İstanbul’da polislere bombalı saldırı düzenledikten sonra öldürülen terörist Çiğdem Yahşi’nin cenazesine katılmak için İstanbul’a, aralarında DHKP-C üyelerinin de olduğu ileri sürülen ve gözaltına alınan 37 kişi serbest bırakıldı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çiğdem Yahşi isimli terör örgütü mensubunun cenazesinde provakatif eylemler yapabilecekleri değerlendirilen şahısların, Eskişehir’e gelecekleri bilgisinin alındığı, buna karşı da şehrin giriş ve çıkışlarında gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ekiplerimizce arama ve yol kontrolleri yapılmakta iken 4 Mart 2016 günü saat 18.30 sıralarında İstanbul ili istikametinden, ilimiz istikametine gelen ve içerisinde terör örgütüne müzahir şahısların olduğu değerlendirilen 1 otobüs Eskişehir girişinde durdurulmuştur. İlgili makamlardan alınan arama kararlarına istinaden yapılan aramalarda DHKP-C terör örgütü ve örgütün açık alan yapılanmasına ait propaganda içerikli çok sayıda döviz ile pankart ve benzeri eşyalar bulunarak el koyma işlemi yapılmıştır.”

10 TANESİNİN ÇOCUK OLDUĞU ÖĞRENİLDİ
Yapılan açıklamada otobüs ile Eskişehir’e gelen 37 kişiden 10’unun küçük yaşta suça sürüklenen çocuk olduğu ifade edildi. Yakalanarak gözaltına alınan 37 şüpheli hakkında, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.
Açıklamaya göre ayrıca, söz konusu şahıslardan 5’inin değişik suçlardan arandığı tespit edilmiş, kimliklerini ibraz edemeyen 8 şahsın da kimlik tespitlerinin yapılması ve konu hakkında ifadelerinin alınmasına müteakip bütün şahısların serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı.