Didier Drogba: Fenerbahçe maçında ırkçılık yaşadım

Didier Drogba: Fenerbahçe maçında ırkçılık yaşadım
2013-2014 yılında Galatasaray forması giyen Didier Drogba'dan yıllar sonra çok konuşulacak bir itiraf geldi. Drogba, France TV'ye verdiği röportajda Fenerbahçe hakkında gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Bir dönem Galatasaray forması giyen dünyaca ünlü yıldız futbolcu Didier Drogba, Türkiye''de oynadığı döneme dair Fenerbahçe hakkında çarpıcı bir itirafta bulundu.

France TV''ye konuşan Drogba, Türkiye''de oynadığı dönemde Fenerbahçe maçında ırkçılıkla karşılaştığını iddia etti. Yıldız oyuncu, "Irkçılığı, Fenerbahçe maçında umursamadım" dedi.

Türkiye dahil birçok ülkede ırkçılıkla karşılaştığını belirten Drogba, "Irkçılıkla mücadelenin birçok yolu var. Bunlar kişiden kişiye değişebilir. Fenerbahçe maçında yaşadığım ırkçılığı umursamadım. Fransa''da bazı takımlara karşı oynadığım maçlardakileri umursamadım. İngiltere''de ya da cahil insanların olduğu başka ülkelerde yaşadıklarımı umursamadım çünkü bunun cehalet olduğunun farkındayım" diye konuştu.

İşini iyi yapmasının ırkçılara en güzel cevap olduğunu belirten yıldız isim, "Bir etki oluşturmak için, yaptığın işi en iyi şekilde yapmak önemli. En güçlü olabilirsen, bu daha önemli. Ben bu yolla insanları saygı duymaya zorladım. Beni ten rengim nedeniyle sevmiyor olsan bile bana katlanmak ve beni alkışlamak zorundasın. Çünkü ben güçlüyüm. Benim ırkçılıkla mücadele yolum ve ırkçı insanları daha az aptal yapma yöntemim buydu" açıklamasında bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpte 2013 Ocak-2014 Temmuz tarihleri arasında oynayan Drogba, 53 maça çıktı ve 20 gol, 13 asistlik performans sergiledi.

İlgili Haberler