Tarım Kredi Marketleri'nden vatandaşa büyük darbe! Ucuza alıp pahalıya satıyor!

Tarım Kredi Marketleri'nden vatandaşa büyük darbe! Ucuza alıp pahalıya satıyor!
Diğer marketlerden daha ucuza satış yaptığı iddia edilen Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, konserve etten dev kar ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük destek verdiği ve sürekli ön planda tuttuğu Tarım Kredi Marketlerin konserve et satışlarında fahiş kar yapıldı.

Milli Gazete''den Saadettin İnan''ın haberine göre, sözde diğer marketlere göre daha uygun fiyata ürün satarak piyasayı regüle etmesi gereken Tarım Kredi Marketler, Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 8 iskontolu tedarik ettiği konserve eti yüzde 55 ile 57 karla vatandaşa satıyor. Konserve et satışlarındaki fahiş kar, Tarım Kredi Marketlerin kuruluş amacının da sorgulanmasına neden oldu.


KONSERVE ETE ZAM YOK

Et ve Süt Kurumu, kıyma ve kuşbaşına yüzde 48 zam yaparken konserve ete zam yapmadı. Tarım Kredi Marketlere verilen konserve etlerin de aynı fiyattan satılması için yüzde 8 ıskonto yapıldı. Ancak Tarım Kredi Marketler, yüzde 8 karı yeterli görmeyerek, ESK’dan tedarik ettiği konserve kuşbaşı ve kıymayı yüzde 55 ile 57 karla satışa sundu.


TARIM KREDİ MARKETLER GIDA PİYASASINI BÖYLE BİR REGÜLE EDİYOR?

Tarım Kredi Marketler, ESK’nın 31.50 liradan sattığı dana kıyma konserveyi 45.50 liradan, 38.75 liradan satılan dana kuşbaşı konserveyi ise 55.50 liradan satıyor. Tarım Kredi Marketlerin ESK’dan yüzde 8 ıskonto ile aldığı kıyma ve kuşbaşı konserve etleri fahiş karla satması, diğer ürünlerin de sorgulanmasını gündeme getirdi.

GIDA SEKTÖRÜNDEKİ VURGUNU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Gıda fiyatlarındaki astronomik artışların tartışıldığı bir dönemde Tarım Kredi Marketlerin de yüzde 55 ile 57 fahiş karla konserve et satışı yapması gıda sektöründe yaşanan vurgunu gözler önüne serdi.

TARIM BAKANLIĞI FAHİŞ FİYATLA SATIŞA NEDEN MÜSAADE EDİYOR?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kendisine bağlı kurumdan tedarik edilen konserve etlerin fahiş bir fiyatla Tarım Kredi Marketlerde satılmasına sessiz kalması da manidar bulunuyor.

İlgili Haberler