Dijital karneler bugün erişime açıldı

Dijital karneler bugün erişime açıldı
İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde olan yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul'dan erişime açılacak. Peki, karneler ne zaman, saat kaçta verilecek? İşte milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği sorunun cevabı…

Dijital karneler bugün erişime açıldı. Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. E-okul üzerinden görülebilecek

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona eriyor. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz itibarıyla okul müdürlüklerince verilebilecek. İşte, dijital karnelerin erişime açılacağı tarih...

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde olan yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, 18 Haziran tarihinden itibaren e-Okul üzerinden erişime açılacak.

2 TEMMUZ''A KADAR FAALİYETLER SÜRECEK

Karneler dijital ortamda erişime açıldıktan sonra, 2 Temmuz''a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilecek. Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz''a kadar bitirilecek. Öte yandan destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetleri sürecek.

KARNE SORGULAMA EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden ulaşabilecek.

Öte yandan Resneli Niyazi bey ilkokulu 1-C sınıfı öğrencileri de öğretmenleri Meryem Hümeyra Çobanoğlu''nun elinden "Okuma belgesi"ni aldı.  Karne yerine okuma belgesi verilen çocukların mutluğu gözlerinden okundu.