Dikkat çeken itiraf; Trump için çember daralıyor mu?

Dikkat çeken itiraf; Trump için çember daralıyor mu?
ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin ortaklarından Lev Parnas, Ukrayna hükümetine baskı yapılması için yürütülen çalışmalardan Trump'ın haberdar olduğunu ifade etti.

MSNBC televizyonundan Rachel Maddow'a konuşan Lev Parnas, “Trump olan bitenden gayet haberdardı” dedi. New York Times gazetesi de Parnas'ın “Trump'ın, Rudy Giuliani'nin Ukrayna'da ne yaptığını, ne işlerin döndüğünü, hepsini çok iyi bildiğine hayatıma bahse girerim” dediğini bildirdi.

Trump daha önce, kişisel avukatı Giuliani'yi eski başkan yardımcısı ve 2020 başkanlık seçimlerinde olası rakibi Joe Biden hakkında karalayıcı bilgi bulmaya çalışması için Ukrayna'ya gönderdiğini reddetmişti.

Ancak Parnas, MSNBC'nin tanınan sunucusu Maddow'a yaptığı açıklamada, Trump için “benim tüm hareketlerimden haberdardı” ifadesini kullandı.

"GIULIANI YA DA TRUMP’IN RIZASI OLMADAN BİR ŞEY YAPAMAM"

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre,  Parnas, “Rudy Giuliani ya da Trump’ın rızası olmadan bir şey yapamam. Sahada onların işini yürütüyordum” diye konuştu.

Parnas, Giuliani'yle birlikte çalışırken görevinin Joe Biden ve Ukraynalı gaz şirketi Burisma için çalışan oğlu Hunter Biden'ın yolsuzluğa karıştığına yönelik delil bulmak için üst düzey Ukraynalı yetkililerle görüşmek olduğunu anlattı.

Trump'ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den Bidenlar'ın soruşturulacağı sözünü alana kadar Ukrayna'ya yardımları askıya aldığı iddia ediliyor. Bu iddialar üzerine Temsilciler Meclisi'nde Trump hakkında azil soruşturması başlatılmış ve hakkında biri görevi kötüye kullanma diğeri Kongre'nin çalışmasını engelleme olmak üzere iki azil gerekçesini onaylanmıştı.