Dikkatli olun kaçabilir!..

Uluslararası uyuşturu ticaretiyle adı anılan Nejat Daş'ın isminin 28 yıl sonra yeniden vitrine çıkmış olduğunu gördük. 9 ülke ve 11 şehirde yürütülen operasyon başarıyla gerçekleştirildi. Elebaşı da özel uçakla Ankara'ya getirildi. Yerli Escobar Nejat'ın parası çok ve uluslararası bağlantıları üst seviyede. Afganistan'dan uyuşturucu doldurduğu Lucky-S ve Kısmetim-1 isimli gemileri, yakalanacağını anladığı an batırmakla ünlü bir baron karşımızda. Çetin Gören de diğer Türk patron.

Şimdi daha önemli

Yakalamakla bitmiyor, bundan sonrası çok daha önem arzediyor. Çünkü bunların Türkiye'den ve Hollanda'daki cezaevinden kaçışları hala akıllarda. Daş'ın daha yakalanmadan, ele geçtiği an nasıl kaçacağının plan ve hesaplarını yaptığı kesindir. Bunu göz önünde bulundurarak şimdiden özel tedbirler düşünülmesi şart. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu muhteşem operasyonun selametle sonuçlandırılması için sanırım gerekli tedbirleri almaya başlamıştır. Kolay değil, tam 9 ülke sözkonusu. "Bataklık" adını verdiği operasyonu devam ettirmek, en azından sonrasını berbat etmemek onun elinde.

***

İsrail 2. dalga ile boğuşuyor

Şimdilerde Golan Tepeleri'nin suları bile unutuldu. İsrail'in bugünlerde en büyük derdi korona virüs salgını. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan İsrail'de bütün tedbirlerin kaldırıldığını söyledi. Herşey bir anda tersine döndü. Vaziyet bu ülkede oldukça vahim.

Bu arada Çin'den debir açıklama geldi: Domuz gribi de dört bir yana ulaştı.

Bakalım işin sonu nereye varacak, bir düşünün. Bu da dünya için yeni sorunlar demektir.

***

Bıkkınlık getirenler

Ekranda biri reklam, diğeri program tanıtımı iki görüntü içimi daraltıyor. Bunlardan artık fenalık geldi. Birini gördüğüm an hemen kanal değiştiriyorum:

"Faik şımart beni..."

İnanın nefret ettirdi.

İkincisi de tam anlamıyla sinir bozmakta:

Bülent Ersoy'un Show TV'deki program tanıtımı.

Söz açılmışken devam edeyim, Show TV'de Bülent Ersoy dümenleri devam ediyor. "Kuaförüm Sensin" programında hep aynı şeyler dönüp duruyor. Program sanki sahtekarlık üzerine kurulu. Üst üste aynı program yayınlanıyor.

Açılışta ekranın köşesine "özet" yazılıyor. Öğlene doğru o gidiyor "yeni bölüm" yazısı konuyor. Sonra tekrar üstüne tekrar yapılıyor. Açık açık yazıyorum, hiç utanmaları kalmamış. Son olarak üst üste 2'şer bölümü yayınlamak gelenek oldu. Artık bu sahtekarlıkları kimse yemiyor. Programın adını acele değiştirmek lazım. "Kuaförüm Sensin" yerine, "Tekrar Oğlu Tekrar" demek hiç değilse daha dürüst bir yayıncılık örneği olur.

***

Yeşiller patladı

Seçmenin yüzde 60'ı sandığa hiç gitmedi. Macron Fransa'da bütün şehirleri kaybetti. Son tespitlere göre  Yeşiller'in oylara adeta patladı. Hatta bir Türk Yeşiller'in listesinden kazanmayı başardı. Macron'un ilk genel seçimde yerle bir olacağı kesin

F-35'ler garantiye alındı

Bu arada, Pentagon son açıklamasında 2022 yılına bizdeki F-35 parça üretiminin devam edeceğini duyurdu. Türkiye ile Pentagon arasındaki anlaşma kesintisiz sürdürülecek. Dikkat edin başka bir şeyden söz etmiyorum. Bu çok önemli.

Karpuz kabuğu da ithal edecek miyiz?

Son günlerin popüler konuları ve olaylarını değerlendiren Turgay Yılmaz saptama ve iğnelemelerini sürdürüyor:

* Baroları böleceksiniz de ne olacak?.. Adaletin tüm  sorunları çözülecek mi?..

* Doğayla başa çıkamazsınız, boşuna uğraşmayın. Dereye ev yapmayın, sel gelir alır.

* İlk 10 ekonomi hedefi güzel. Memnun olduk. Peki, refah seviyemiz de 50 bin dolar olacak mı?

* Saman, ayçiçeği kabuğu (çöp) ithal ettik. Sırada ne var? Karpuz kabuğu mu?..

* Barış Manço'nun 4 adı varmış; Tosun, Yusuf, Mehmet, Barış... Bir isim de biz ekleyelim: Muhteşem

* Bir bilim programında bir profesörün kullandığı kelimeler:

Geri zekalı, terbiyesiz, fasülyeden konuşuyorsunuz...

Tarih içinde bugünü de barındırır, takdir kamuoyunun.

* Lider basit işleri kendi yapmaz, zor işlerle uğraşır.

* Hayat pahalılığı en  büyük dert. Çözmek lazım.

* Lig'i bitirin, kupayı Trabzonspor'a verin... Yoksa Başkan hepimizi dövecek

 

Günün sözü

Düz yolda da sürçer insan. Anton Çehov

Yazarın Diğer Yazıları