Dilencinin çantasından 6 bin 745 lira çıktı

Dilencinin çantasından 6 bin 745 lira çıktı
Adana'da zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı 47 yaşındaki Celal Kavşat'ın üzerinden 6 bin 745 lira çıktı. Dilenmek için Elazığ'dan gelen Kavşat, bu parayı 5 ayda topladığını öne sürdü.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı, kenti dilencilerden temizlemek için özel tim kurdu. Sivil olarak çalışan zabıta ekipleri, namaz vakitlerinde cami önleri ile bulvar ve ana caddelerde para isteyen dilencileri toplamaya başladı.

Yaklaşık 3 ay önce kurulan dilenci timi, cumartesi günü de elinde çanta ile cami önünde dilenen Celal Kavşat’ı yakaladı. Elazığ’dan geldiğini ve memleketine dönmek için bilet almak istediğini ancak parası olmadığını söyleyerek dilenen Kavşat, ekipler tarafından Zabıta Daire Başkanlığı’na götürdü.

Parası olmadığını söyleyen Celal Kavşat’ın çantasından 6 bin 745 lira çıktı. Özenle destelenmiş banknotları gören zabıta ekipleri kısa süreli şaşırdı. Asgari ücretli 5 işçinin yaklaşık 1 aylık ücretine eşit olan parayı 5 ayda kazandığını söyleyen Celal Kavşak, şöyle dedi: “Memleketimde iş bulamadığım için dilenmek için Adana’ya geldim. Bazen tren garı, bazen otobüs terminali ve parklarda yatıp kalkıyorum. Vatandaşlar yiyecek veriyor onunla karnımı doyuruyordum böylece para biriktirdim. Bu gün de Elazığ’a dönecektim. Her zaman dilenmiyorum, başka şehre de gitmiyorum. Sadece Adana’ya geliyorum.”

Celal Kavşat, üzerinden çıkan paraya tutanakla el konulup, memleketine gönderildi.