Dilinden vurulan Gazi'ye diş yapmayan devlet!

Bahaddin Seçgin…

Hatırlamayanlar için tekrar hatırlatalım. Hendek gazisi bir üsteğmen. Kara Harp Okulu'nu başarıyla bitirdikten sonra, gönüllü komando oldu.

Tim komutanı olarak son görev yeri olan Diyarbakır'a atandığında çözüm süreci sonrasındaki çatışmalara katıldı. Onlarca başarılı operasyonu komuta etti.

8 Şubat 2016'da girdiği bir çatışmada 4 yerinden vurularak ağır yaralandı. 93 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu.

Bir süredir kendisiyle iletişim halindeyiz ve çok önemli bir kitap çalışmasını tamamladı.

Ata Yurt Yayınevi'nden çıkan Bahaddin Seçgin'in "Hendeklerde Vurulduk" kitabında her sayfayı çevirdiğimde tüylerim ürperdi. "Bu nasıl olabilir, buna nasıl müsaade edilebilir" diye düşündüm.

Kitaptan bir bölümü Seçgin'in kaleminden sizlerle paylaşmak istiyorum:

"Boğazım Kan Doluyor! Dilim Koptuğu için 'Boğuluyorum' diyemiyorum

Ahmet Ölmez, benim devre arkadaşım. Ahmet ile 2014 yılında Beytepe'de Jandarma Sınıf Okulu'nda tanışmıştık. Ahmet Ölmez ya! Soyadı gibi ölmez bir adam. Peki, bu Ahmet'i neden mi anlatıyorum? Bu vatanın ta kendisidir de ondan… Cizre'de çenesinden vuruldu ve çenesine gelen kurşun dilini kopardı… Şimdi Ahmet'in bilinmeyen ama bilinmesi gereken hatta ezberlenmesi gereken gazilik öyküsünü anlatacağım…

..Bir operasyonda Ahmet teröristlerden temizledikleri binada arama ve tarama faaliyetine başlar. Son kata kadar aramayı sürdürürler. Bina temizdir. Binanın pencerelerinin önüne buğday torbalarının içerisine kum doldurularak koyarlar. Nöbet yerlerini belirlerler ve çevre emniyetini alırlar. Ahmet üst kattadır. Alt katlara inerek oradaki PÖH unsurlarını kontrol eder ve 10 dakika sonra tekrar yukarı çıkar. Apartman boşluğundaki bir pencere önüne sadece kalkan koyulmuştur. Termal silah dürbünü kullanan bir uzman çavuş karşı binalarda ısı kaynağı tespit etmiştir. Ahmet üzerinde termal dürbün olan silahı alır ve ısı kaynağını kontrol etmek ister. Bir anda ateş gelmeye başlar. Yanındaki uzman çavuşun elinden yaralandığını gören Ahmet, can havliyle kendini yere atar. Boğazında bir sıcaklık hisseder. Elini boğazına götürdüğünde kan aktığını fark eder. Ahmet'in vurulduğunu gören uzman erbaş şoktadır. Ahmet'in sırtına bastırıyor ve onu yerden kaldırmıyormuş. Ahmet o anı şöyle anlatıyor: 'Yanımdaki uzman çavuş arkadaş karşıdan ateş geleceğini düşündüğü ve de şokta olduğu için sırtıma bastırıyordu. Bastırma diye bağırıyorum, sesimi duyuramıyorum. ''Bunlar beni niçin duymuyor'' diye sinirleniyorum. Yanımdakiler bağırıyor; ''Komutanım, komutanım! Kelime-i Şehadet getir, çünkü şehit oluyorsun'' diyorlar. En son beni yere bastıranlara yumruk atmaya başladım. Boğuluyorum, bağırıyorum ama kimse sesimi duymuyor. Meğerse mermi çenemden girmiş, çenemi parçalamış ve dilimi koparmış. O yüzden sesim çıkmıyormuş. Yanımdakileri yumruklamaya devam ettim. İşaret yapıyorum, ''Bırak beni'' diye ama anlamıyor, boğazıma kan dolmaya devam ediyor, ara ara nefesim kesiliyordu. Kendi kanımda boğulmak üzereydim. ''Allah'ım yaşayan insanı zorla öldürecekler, ne yapacağım'' dedim. ''Burada öleceğim'' diye düşünmeye başladım. Bir yandan da Kelime-i Şehadet'i mırıldanıyorum.

Bu esnada aklıma bir şey geldi. Cebimden cep telefonumu çıkardım. Telefonumun mesaj bölümüne, ''Ben iyiyim, beni kaldırın yerden, boğazıma kan doluyor, boğuluyorum'' yazdım. Yanımdaki kişiye bu mesajımı gösterdim. En sonunda beni yerden kaldırdılar, binadan yaralı şekilde tahliye ettiler. Bilincim hiç kapanmadı ve Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildim.'

Ahmet 1,5 ay GATA'da midesine sarkıtılan bir hortum ile beslendi… Ahmet şu an dişlerini bile yaptırmadı. Çünkü gazi dahi olsa ücretli yapıyorlardı. Milletvekili olsaydı mutlaka ücretsiz yapılırdı. Gazi olunca ücret vermek gerekiyor!

…Ahmet şimdi emekli bir gazi olarak hayatına devam ediyor. Onu anlamak için bir hayli çabalamanız gerekir. Çünkü dili ve çenesinden yaralandığı için bazı hasarlar kaldı…

…Ahmet bu vatanın nasıl ayakta durduğunu anlatan yaşayan, ölmez bir anıt. Ahmetlere, Mehmetlere selam olsun."

İşte Gazi Bahaddin Seçgin'in kitabından kısa bir kesit. Tüyler ürpertici, şoke edici…

Bu satırlardan, en başta devletimizin çıkaracağı çok ciddi dersler var.

***

Güvenlik güçlerimizin Ağrı'da 4 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdikleri çatışmanın görüntüleri yayınlandı.

Büyük bir cesaret, büyük fedakarlıklar…

Allah, askerlerimizin ve polislerimizin yardımcısı olsun. Yaptıkları iş, parayla ölçülebilecek bir şey değil…

 

Yazarın Diğer Yazıları