Din Şurası Sonuç Bildirgesi açıklandı

Din Şurası Sonuç Bildirgesi açıklandı
“15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” başlıklı maddesiyle olağanüstü toplanan Din Şurası Sonuç Bildirgesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" başlıklı tek gündem maddesiyle olağanüstü toplanan Din Şurası Sonuç Bildirgesi'ni Bilkent Otel'de açıkladı. Görmez, "Örgütün liderini yüceltilecek eserleri incelenmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. Dini ve maneviyatı kirletmekten kaçınmayan bu hain saldırı içerisinde dini hayatların mahvetilmemesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu hareket sahte bir mehdi hareketidir" ifadesini kullandı.

İşte Mehmet Görmez'in açıklamalarından satır başları;

Hiç şüphe yokki Allah katında hak din İslam'dır. İnsalığın faydasına olacak her işte işbirliği mümkündür. Bu yapının dini yapımımıza verdiği zararları tespit etmek için ortak bir komisyon kurulacaktır. Örgütün liderini yüceltilecek eserleri incelenmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır.

"Güç ve çıkar hareketi olan FETÖ sahte bir mehdi hareketidir. FETÖ/PYD açık bir din istismarı hareketidir" dedi.

"EĞİTİM VE ÖĞRETİM ANLAYIŞI GÖZDEN GEÇİRİLECEKTİR"

Her seyviye de din eğitim ve öğretim anlayışı gözden geçirilecektir. Böyle yapıların bir daha toplumu kandırmaması için unsurlarımız gözden geçirilecektir.

Dini rehberlik için Diyanet İşleri Başkanlığın'da kurumlar kurulmalıdır. Orataya çıkan din eksenli yapılar toplumun dinlerini aksatacak seviyeye ulaşmıştır. Dini ve maneviyatı kirletmekten kaçınmayan bu hain saldırı içerisinde dini hayatların mahvetilmemesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.