Denizcilerin efsane komutanı Türker Ertürk'ten fırtınalar kopartacak paylaşım

Denizcilerin efsane komutanı Türker Ertürk'ten fırtınalar kopartacak paylaşım
Eski deniz komutanlarından Türker Ertürk, sosyal medya hesabından manidar bir paylaşımda bulundu.

Emekli amiraller Davası''nda ve 2008-2010 yılları arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüten ve görevinden istifa ederek ayrılan aynı zamanda 2010''da "TSK içinde Gülen cemaatine bağlı imamların bulunduğunu" ve "bu imamların dışarıya bilgi sızdırdığını" ifade eden emekli asker Türker Ertürk, sosyal medya hesaplarından manalı paylaşımlarına devam ediyor. 

Türker, bu kez de dindar halk ve dinci siyasetçiler isimli görseli paylaşarak, durumun bu olduğunu ifade etti.

İşte o paylaşım:

NE OLMUŞTU?

Emekli amiraller, TBMM Başkanı Mustafa Şentop''un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö''yü feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" diye yanıt vermesi ve eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı''nın sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, açıklamayla ilgili resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, söz konusu açıklamayı hazırlayan ve yayımlanma sürecinde faaliyet gösteren 14 emekli amiralden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmıştı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise emniyete ifadeye çağrılmıştı. Emekli askerler, ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında 6 emekli amiral ile bir emekli general 16 Nisan''da, 84 şüpheli ise 27 Mayıs''ta ifadeye çağrılmış ve onlar da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli asker hakkında iddianame düzenlenmişti. Savcılık, emekli amirallerin, TCK''nın 316/1''inci maddesi kapsamındaki ''devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma'' suçundan 3’er yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.
 

İlgili Haberler