Dindar ve kindar talebe yetiştirme vakti geldi

Okullar açıldı. İnsanın aklına dinle ilgili bir çok şeyler doluşuyor. Çünkü hayatımız din meseleleriyle dolu. Hatta karmakarışık. İçte ve dışta hayret edilecek derecede yoğunlukta din sorunları sardı çevremizi. Müslüman Kardeşler oradan buradan sınır dışı ediliyor. Canavarlar 1200 senelik camiyi bombalıyor. Ülkemizin başka insani işlerine bakamıyoruz.

Bilim, sanat, spor faaliyetleri durdu. Siyasetten devlet adamları dahil kimse anlamıyor. Çünkü okumuyorlar, analiz yeteneklerini geliştirmediler. Nerede eski diplomatlar eski bürokratlar!
İş-Kur işçileri 450 km. yol kat ederek Van’dan Ankara’ya yürüdüler. Anneler de Diyarbakır’dan Ankara’ya gittiler. Soma’da terbiye olmamışlar ki yeni özelleştirmeler başlattılar.
Bunların işi okula ibadethane açalım mı açmayalım mı. Beri yandan bölücü Kürtler okul açıyor, açmaya devam edeceklerini söylüyor, kargaşa çıkarıyor. İktidar, ‘kırmızı çizgilerimiz var’ dedi diye şeker gibi bir Genelkurmay Başkanı’na açtığı bir davayı tazeliyor. Genelkurmay Başkanı bunlara hiç zorluk çıkarmamıştı. Bir kere daha anladık ki bunlara yaranılmıyor. Hem de bu iş Kerry’nin geldiği gün oluyor. İşleri güçleri saray tamir edip veya yenisini yaptırıp  “içine girip oturmak.” Sarayları bir bir deniyorlar. Çocukların saraycılık oynamaları gibi. En son Beylerbeyi Sarayı’nda yemek verdiler. Köşk filan da idare etmiyor, illa saray olacak. Yani içinde bir veliaht oturmuş bulunacak en azından. Mesela ben onlara Hidiv Kasrı’nı tavsiye edecektim ama lüzum görmedim. Paşa filan da kesmiyor bunları. 
Acaba bir kabre kaç saray sığar! 
Unuttum, uçaklarına da ‘uçan saray’ diyorlar.

***

Şimdi yeni öğretim yılında talebeler, veliler, öğretmenler birbirine girdi. TEOG mudur nedir bir bela var, kolay aşılmıyor. Hahambaşı’nın oğlunu bile şehir ötesindeki bir imam hatibe verirseniz artık ben, bu işlerin ruh sağlığına ve akıl sağlığına uygun olup olmadığını düşünmeye başladım.

***

Beyler; siz milli eğitimle evcilik oyunu oynarken dünyanın siyasileri büyük siyasetler çeviriyorlar. Sonuç alırlar mı almazlar mı belli değil ama böyle yapıyorlar. Kerry, imam hatip konusunda koşmuyor ama koalisyonunu oluşturdu. Katar bile kendisine sığınan Müslüman Kardeşler’i sınır dışı etti, bunlar da acele bize koştular.  “Bile, bile” demekten yoruldum. Herkes Musul’daki kurumlarını kapattı, bizimkiler 49 vatandaşımızı neredeyse feda ettiler. Tabii ‘Vahdettin Köşkü’nü tamir etmek kolay değil çok zaman istiyor.
Beyler; hiç heveslenmeyin siz asla Osmanlı olamazsınız. Osmanlı medeni idi, görgülü idi. Osmanlı padişahları ortalama 4 dil biliyorlardı. Timur’un torunu Uluğ Bey, astronomdu. Bütün padişahlar büyük şairlerle yarışacak düzeyde şiirler yazıyorlardı. Siz, milletin anasına küfretmekten ve Erbakan’ın tabiri ile ‘rantiyeler’ olmaktan öteye bir şeyler yapamadınız.

Yazarın Diğer Yazıları