Dinsiz para

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde yani 10 Mart 2011'de Hatay'da bir fabrika açılışında tarihi bir konuşma yaptı:

 "Geçmişte yapılan sermayeyi renklerine, milliyetine, coğrafyasına göre bölme yanlışına biz son verdik. Paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz; para paradır. Para cıva gibidir, kendisine uygun nereyi bulursa para oraya akar".

O günden sonra, İngiliz, Katar, Rus, Fransız, Belçikalı, Amerikalı, Kanadalı ve daha birçok ülke Türkiye'den şirket aldı ve her yıl milyonlarca doları ülkesine kâr transferi olarak gönderdi.

Erdoğan'ın bu tarihi konuşmasından tam 7 yıl sonra Türkiye'den en çok şirket alan ve en fazla kâr transferi yapan Hollanda, ülkemizi soykırım ile suçladı.

Hollanda Parlamentosu sözde soykırım iddialarını oyladı ve kabul etti.

Türkiye, Hollanda'yı kınadı.

Bu noktada hiçbir yorum yapmadan Türkiye'de faaliyet gösteren Hollandalı şirketleri sıralamak istiyorum:

İşte Hollanda gıda markaları

Perfetti: Vivident, Mentos, Chupa Chups, Big Babol, Center Fresh, Broklyn

Heinz.

Unilever: AXE, Becel, Cif, Domestos, Dove, Knorr, Lipton, Vaseline, Yumoş, Algida, Calve, Carte Dor, Clear, Fruttare, Max, Rinso, Cif, Elidor, Sana

Heineken

NN Sigorta

ING Bank

Credit Europe Bank

KLM Royal Dutch Airlines

Martinair

C&A

Head kayak ürünleri ve tenis raketleri

Atasun Optik

DAF Kamyon

Tamoil

Shell

Petrol Ofisi

Philips

TomTom navigasyon cihazı.

İşte bunlar Hollandalı şirketler. Hani bizi soykırımcılıkla suçlayan ülkenin sermayesi. Ekmek yediği sofraya ihanet eden ülkenin, ülkemizde faaliyet gösteren şirketleri. Her yıl milyarlarca doları alıp kendi ülkesine götüren şirketlerin elbette bir suçu kabahati yok.

Arabanızın kontağını çevirip, kredi kartınızdan ödeme yaparken ya da bir dondurma yerken emin olun ki, aklınıza Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın o tarihi sözü gelecektir:

Paranın dini, imanı ve milliyeti olmaz!

Fazla söze gerek yok!

Anlayan anladı.

Yazarın Diğer Yazıları