Diplomalı işsizler, çalışan Suriyeliler

Diplomalı işsizler, çalışan Suriyeliler
Kısa çalışma ödeneğinin ve işten çıkarma yasaklarının kaldırılması etkisini göstermeye başladı. Deri fabrikasında çalışan ve işten çıkarılan bir vatandaş sokaklarda su satarak geçimini sağladığını söyledi.

İşten çıkarıldıktan sonra birçok zorlukla karşılaşan ve çaresiz durumda olan vatandaş “Suriyeler yüzünden işsiz kaldığının” altını çizerek, “Sorsan hepsi milliyetçi, biz günlük 100 liraya çalışırken, Suriyeli 50 liraya çalışıyor, onlara sigorta yapmadıkları için ucuza çalıştırabiliyorlar. Buradaki esnafı bir gezin hepsi de en az 5-6 tane Suriyeli çalıştırıyor. Lafa gelince hepsi milliyetçi, o zaman Suriyeliyi çalıştırma kendi vatandaşını çalıştır biz işsiz kalmayalım” diye konuştu. 

Ülkenin ekonomik durumunun iyi olduğunu söyleyenleri de eleştiren vatandaş, ““Ülkenin durumu iyi diyorlar, o zaman biz neden işsiz kaldık? Etrafınıza bir bakın, beraber seyyar satıcılık yaptığım arkadaşım iki üniversite bitirmiş, çorap satıyor. Diğer arkadaşım üniversite mezunu işi bulamayınca şu an çaycılık yapıyor” diyerek sitem etti.

İlgili Haberler