Bakanlar Manavgat'ta açıklama yaptı. THK'nın uçakları uçabilecek kapasitede değil

Bakanlar Manavgat'ta açıklama yaptı. THK'nın uçakları uçabilecek kapasitede değil
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi'nde açıklama yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Antalya''nın Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi''nde açıklama yapıyor.

Pakdemirli''nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru bir gidiş var. 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Yangınların 57''sini kontrol altına aldık.

Marmaris''teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var.

Ormanlık alanların yanından geçerken, ormanlık alanları kullanırken lütfen dikkatli olalım.

Yangınların sebebiyle ilgili adli merciler, kolluk kuvvetleri araştırmalarını sürdürüyor. Önemli bulgulara rastlandığında açıklama yapılır. Vatandaşlardan ricam resmi açıklamalara itibar etmeleri.

Turizmle ilgili tesis yapılacaksa bunun şekil ve şartları bellidir. Ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Lütfen bu konuyu istismar etmeyelim.

Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız.

Uçak konusuyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Coğrafyamıza göre helikopterler daha uygun. THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil.

Çavuşoğlu''nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

42 mahalle etkilendi, 27''si tahliye edildi. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak.

Kurum''un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Toplamda 2 bin 300 yapı hasar gördü. Tüm barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

Karaismailoğlu''nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Haberleşme ve ulaşım alanında bir kesinti söz konusu değil. Bu sıkıntıların üstesinden en kısa sürede geleceğiz.

İlgili Haberler