Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan pahalılık itirafı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan pahalılık itirafı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vatandaşların hayat pahalılığı sorunuyla karşı karşıya olduğunu da kabul ederek "Daha önceki krizler de Türkiye'yi etkiledi ve bir çoğu Türkiye'yi teğet geçti ama bu kez ciddi bir krizle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi''nde düzenlenen AKP Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı''nda konuştu.

Terörle mücadele gündemine değinen Çavuşoğlu, "YPG-PKK unsurlarına televizyonlarını açıyorlar. Neymiş efendim, kod adı Mazlum Kobani olan Abdi Şahin, YPG''liymiş. Eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, müzakere heyeti başkanıydı, o zaman başbakanken Esed ile beraber bu adamı Kandil Dağı''ndan getirip Türkiye''ye yönelik terör faaliyetleri başlat diye nasıl talimat verdiklerini belgeleriyle beraber ABD''sine de Rus''una da hepsine anlattık. Nerede fark var. Hepsi aynı" diye konuştu. Çavuşoğlu, "PKK''lı Suriye''den bir geçiyor birden ismi değişiyor, terörist değil adeta melek. Utanmasalar onu da söyleyecekler. Neymiş efendim ''DEAŞ ile mücadele ediyor.'' DEAŞ ile bizim askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz gibi göğüs göğüse savaşan, 4 binden fazla DEAŞ teröristini etkisiz hale getiren başka bir ülke var mı? Suriye ve Irak''ı saymıyorum. NATO üyesi var mı? Dışarıdan var mı? Yok. O yüzden bu tür bahanelerin arkasına sığınmamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"SEÇİM TARİHİ BELLİ"

Çavuşoğlu, seçim tartışmalarına ilişkin de "Artık eskisi gibi bu ülke işlerini yaparken yarım bırakıp, seçime gitme dönemi bitti. Koalisyon dönemleri bitti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bunun en büyük sigortasıdır. Alınan kararlar, yapılan işler, atılan adımlar ortada. Hızlı karar alıp, çağa hızlı ayak uyduran politikaları belirliyoruz. Birileri de çıkmış, ''Eski döneme dönelim, koalisyonlar olsun, senede bir, 3 ayda bir değişsin.'' diyor. ''Sistemi değiştirelim, hemen seçim yapalım'' diyorlar, Seçimin tarihi nettir. Artık kafasına esen kimse seçim isteyemez. Tarih belli, 2023 Haziran. Cumhur İttifakı olarak adayımız da belli. Bizim adayımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Herkes adayını belirlesin, halkın huzuruna çıksın. İşte er meydanı sandıkta" diye konuştu.

"CİDDİ KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Çavuşoğlu, ekonomik krizi de kabul ederek şu ifadeleri kullandı:

"Evet, bugün insanlarımızın sıkıntıları, yüksek enflasyon, fiyat artışı var, hayat pahalılığı var. Bunu inkar etmiyoruz, doğruya doğru. Ama tüm dünyada bu krizlerin derin yaşandığını görelim. ''Tüm dünyada bu sorunlar var'' diyerek sorunların çözümü noktasında da çekimser davranamayız. Daha önceki krizler de Türkiye''yi etkiledi ve bir çoğu Türkiye''yi teğet geçti ama bu ciddi bir krizle karşı karşıyayız. Nasıl bugüne kadar sorunları çözdüysek, krizleri aştıysak, bizim de görevimiz bu krizleri aşmak ve halkımıza en güzel şekilde hizmetleri sağlamak. Muhalefetin oluşturmaya çalıştığı huzursuzluk iklimine asla müsaade edemeyiz. Onların derdi huzursuzluk. Sürekli doğru olmayan bilgilerle çarpıtmalar. İnsanımızı içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtaracak olan yine bizleriz. O nedenle mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz."

İlgili Haberler