Dışişleri'nden ABD'li Kongre üyelerine tepki

Dışişleri'nden ABD'li Kongre üyelerine tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Kongresi’nde kabul edilen Türkiye aleyhinde yasaya tepki gösterdi. Aksoy, “ABD’li Kongre mensupları, Türk düşmanı bazı meslektaşlarının “müttefiklik” kavramının içini boşaltma gayretlerine alet olarak en başta kendi itibarlarını aşındırmakta ve güvenirliklerini yitirmektedir.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Kongresi’nde kabul edilen tasarıya tepki gösterdi.

ABD’li Kongre mensuplarının kendi itibarlarını zedelediğini söyleyen Aksoy, “ABD’nin kendi menfaatlerine zarar verdiğini ve bölgenin barış ile istikrarına hizmet etmediğini zamanla idrak edeceklerdir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

“2020 senesinde ABD federal kurumlarına sağlanacak bütçe tahsisatlarını ilgilendiren kanun tasarılarının, ülkemiz aleyhinde unsurlar içeren bazı yazımlarla beraber ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nca kabulü, ABD Kongresi mensuplarının ikili ilişkilerimizi her ne taktikle olursa olsun tahrip etme saikinin son ürünüdür.

ABD Kongresi’ndeki olağan bir bütçe tespit edilme sürecinin dahi bir defa daha ABD’li siyasetçilerin kısa vadeli siyasi emellerine alet edilmesini kınıyoruz.

ABD’li Kongre mensupları, Türk düşmanı bazı meslektaşlarının “müttefiklik” kavramının içini boşaltma gayretlerine alet olarak en başta kendi itibarlarını aşındırmakta ve güvenirliklerini yitirmektedir. F-35 uçaklarının ülkemize transferini haksız yere engelleme, öte yandan Kıbrıs Adası’ndaki çözüm çabalarını ve Doğu Akdeniz’deki işbirliği olanaklarını baltalama gayretinde olan çevreler, girişimlerinin her şeyden önce ABD’nin kendi menfaatlerine zarar verdiğini ve bölgenin barış ile istikrarına hizmet etmediğini zamanla idrak edeceklerdir.”