DİSK Genel Başkanı ve 25 işçiye gözaltı

DİSK Genel Başkanı ve 25 işçiye gözaltı
Taksim Meydanı'ndaki anıta çelenk koymak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreter Erdoğan Demir’in de aralarında olduğu sendika yöneticileri gözaltına alındı.

DİSK Genel Merkezi binasının çevresi sabahın erken saatlerinde polis ablukasına alındı. Aralarında Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun da olduğu sendika üyeleri gözaltına alındı.

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a bu yıl korona virüsü tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamasında girildi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkez binasının polis ablukasına alınması dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinde DİSK’in İstanbul Beşiktaş’ta yer alan binasına çıkan sokaklara çok sayıda polis yerleşti.

POLİS DİSK ÜYELERİNE MÜDAHALE ETTİ 

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti.

Sözcü'nün haberine göre, Taksim Meydanı’na anıta çelenk bırakmak isteyen DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu ile 25 sendika yöneticisi ve işçi polis tarafından gözaltına aldı.

Çerkezoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Gözaltındayız! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış! #1MAYIS yasaklanamaz!” dedi.

DİSK Genel Merkezi’nin önünü kuşatılan polis her iş kolunu temsilen birer kişinin Taksim’e yürümesini engelledi.

fdnl.jpg

ew6xvjbxsaapqm9.jpgew6xw1rxgaavq6r.jpg