Disney Research mühendisleri insan bakışlısını yaptılar gören gözlerine inanamadı. Anında dehşete düşürüyor.

Disney Research mühendisleri insan bakışlısını yaptılar gören gözlerine inanamadı. Anında dehşete düşürüyor.
Disney tarafından geliştirilen yeni nesil robot, görüntüsüyle dikkat çekiyor. İnsanların bakışlarına oldukça yakın bir görünüme sahip olan robot, görenleri korkutuyor.

Hürriyet'in haberine göre, Disney Research mühendisleri tarafından geliştirilen bu özel robot, diğer robotlardan çok farklı bir özelliğe sahip. Uzmanların uzun bir zaman boyunca üzerinde çalıştığı robot, yeni bir teknoloji sunmasından öte bakışlarıyla şaşkına çeviriyor.

Robot, insan gibi bakabilmek için özel bir göz, göz kapağı ve kaş tasarımına sahip. Gözler hareketli olduğu için de bakışlar oldukça gerçekçi.

Derisiz bir insansı tasarımıyla dikkat çeken robot, göz teması kurabiliyor. Disney'in geliştirdiği korkutucu robot, hareket eden bir özne ile göz temasını sürdürebiliyor.

Robot göz kırparak ve iki veya daha fazla kişinin konuştuğu zamanlarda her iki gözün hızlı, eşzamanlı hareketi olan seğirmeleri göstererek dış uyaranlara da tepki verebiliyor.

Robotun kullandığı bir dizi motor, göğüs kısmına monte edilmiş ve aktif hale geldiğinde hareket algılama kabiliyeti de etkin hale geliyor, etkileşimleri algılayabiliyor.

Göğse monte edilmiş bir sensör, robotun görüş alanındaki kişileri tanımlamak için kullanılıyor. Robotta kullanılan Davranış Seçim Motoru okuma, göz atma ve onaylama gibi davranışları sağlıyor.

Bu motor aynı zamanda, kısa süreli hafızaya benzer şekilde, kontak kurduğu bir misafir hakkında bilgi tutuyor.