Diyanet, 13 milyarlık bütçeyi kısıtlı buldu. 7 bakanlığın bütçesinden daha fazla

Diyanet, 13 milyarlık bütçeyi kısıtlı buldu. 7 bakanlığın bütçesinden daha fazla
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, 7 bakanlığın bütçesinden fazla olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinin yetersiz olduğunu savundu. Aydın, bütçenin tamamına yakınının personel giderine harcandığını ifade etti.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, kurumun 2021 için öngörülen ve 12.9 milyar lirayla birçok bakanlığı sollayan bütçesi için “kısıtlı” tanımlamasını yaptı. Yazdığı makalede Diyanet'in bütçesine yapılan eleştirileri "art niyetli" olarak nitelendiren Aydın, "Tamamına yakını personel giderleri harcamalarını içeren, yetkililerin inisiyatif kullanma imkanları çok çok sınırlı bir bütçe için bir bardak suda fırtınalar koparıyorlar." dedi.

KURTULUŞ SAVAŞLI SAVUNMA

Diyanet’in bütçesinin sorgulanmasını eleştiren Müşavir Ömer Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kurtuluş Savaşı’ndan 2 yıl sonra kurulduğunu unutara Diyanet personelinin Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz, deprem ve sel felaketlerinde ülkenin yanında olduğunu savundu.

Aydın, kaleme aldığı yazıda, "Çünkü biliyorlar ki, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a, deprem-sel gibi afetlerden korona gibi hastalık salgınlarına kadar her kritik anda güçlü bir Diyanet İşleri Başkanlığı ve gönüllü personelleri faaliyete geçerek güzel ülkemizin birlik ve beraberliğine en büyük katkıları ve hizmetleri vermektedirler." ifadelerine yer verdi.