Diyanet Atatürk'ü hatırladı!

Diyanet Atatürk'ü hatırladı!
Diyanet İşleri Başkanlığı, hutbe ve dergilerinde uzun süredir yer vermediği Atatürk'ü hatırladı. Diyanet'in 3 ayrı dergisinde 30 Ağustos Zaferi'ne geniş yer verildi. Dergilerde Atatürk'ün fotoğrafları yer aldı, ulu önderi övücü yazılar kullanıldı.

Diyanet'in 3 ayrı dergisinin Ağustos sayısında, uzun süredir yer verilmeyen Milli Bayramlarımız ve Atatürk de yer aldı.  Sözcü'nün haberine göre, dergilerde Atatürk'ün fotoğrafları yer aldı, büyük önderi övücü yazılar kullanıldı.

Diyanet'in 3 ayrı dergisinde yayınlanan yazılarda, “Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığında Dumlupınar'da zafer kazanıldı. İşgal birliklerinin vatanımızı terk etmesi bu zaferle başlar ve bu nedenle 30 Ağustos'u Zafer Bayramı olarak kutlarız'' denildi.

DİYANET BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, geçtiğimiz yıl Atatürk'ün vefat yıl dönümünün arifesinde, Atatürk'e düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunması ve o hafta Cuma hutbesinde Atatürk'e yer verilmemesi büyük tepki toplamıştı. 

BÜYÜK TAARRUZU ANLATTILAR

Diyanet Aile Dergisi'nde ise “Gazi Mustafa Kemal, başkomutanlık yetkisiyle Büyük Taarruz öncesi gerekli çalışmalara başlanmasını sağlar. Taarruzun hareket yeri ve saati sır gibi saklanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve yanındaki bir iki yakın mesai arkadaşından başka kimse haberdar olmamıştır. Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa ile Milli Savunma Bakanı Kazım Paşa,  iki kilit ismi olarak vazifeyi ifa ederler'' ifadeleri yer aldı.

33-013.jpg